14 вересня 2015

Щодо лісів Чорнобильської зони відчуження

14.09.2015

Останнім часом до Держлісагентства надійшло багато запитів від представників ЗМІ та небайдужих громадян  з проханням прокоментувати ситуацію щодо захисту лісів у зоні відчуження.

Повідомляємо, що на виконання вимог Закону України «Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи», рішенням Київської обласної ради народних депутатів від 07.07.1992 землі лісового фонду зони відчуження були передані у постійне користування Адміністрації зони відчуження і виключені зі сфери управління Міністерства лісового господарства України.



На даний час ведення лісового господарства, охорону і захист лісів на зазначеній території здійснює Відділення лісового господарства «Чорнобильська пуща» ДСП «Чорнобильський спецкомбінат»,  що належить до сфери управління Державного агентства України з управління зоною відчуження.

Згідно з пунктом 1 статті 29-2 Лісового кодексу України державний нагляд (контроль) за додержанням вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони, захисту, використання та відтворення лісів Чорнобильської зони відчуження здійснює Державна екологічна інспекція України.

Прес-служба Держлісагентства

http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=156806&cat_id=32888

0 коммент.:

Дописати коментар