05 вересня 2015

Павленко переймається проблемами лісової галузі

Інтернет видання Сегодня розмістило наступну статтю "Людям нічим дихати через пожежу та їдкий дим"

Люди в Овруцькому, Коростенському, Ємільчинському, Лугинському, Олевському та інших районах Житомирської області та в самому місті Житомирі вже котрий день задихаються. Про це заявив народний депутат з "Опозиційного блоку" Юрій Павленко, передає прес-служба партії.

За його словами, дороги, поля, ліси, населені пункти покриті густим їдким димом, і місцеві жителі не розуміють, чому ніхто, крім працівників лісу, яким не вистачає ані людського, ані технічних ресурсів для боротьби з пожежами, нічого не робить.



"Хоча ліси і торф'яники на Житомирщині горіли завжди, особливо в суху погоду, але такого не було давно. Щоб у містах і селах не було чим дихати, та ще й не один тиждень, а влада нічого не могла ні чітко пояснити, ні зробити, щоб вирішити проблему, - нонсенс", – заявив нардеп під час робочої поїздки на Коростенщині.

Жителі міст і сіл Житомирської області налякані, вони не розуміють, наскільки серйозна проблема і як їй запобігти. Як зазначив Павленко, поради робити вологе прибирання, пити більше рідини і не відкривати вікна і двері нагадують часи після Чорнобильської аварії. Але навіть інформації про загрозу було більше, ніж сьогодні. У школах діти скаржаться на погане самопочуття, головний біль, "першіння" в горлі. Додає проблем ще й задуха через наказ не відкривати вікна і проводити уроки фізкультури в закритих приміщеннях.

"Розвішувати політичні ярлики, та ще й напередодні виборів, звичайно, простіше, ніж вирішувати проблему, ніж реально допомогти лісникам, які сьогодні залишилися один на один з лісовими пожежами і щосили намагаються контролювати ситуацію, але при тих ресурсах, які вони мають, - і кадрових і технічних, зробити це просто неможливо. Під час зустрічей люди говорили,що готові допомагати боротися з бідою, але таке враження, що владі ця допомога не потрібна, вони зайняті іншою проблемою - підготовкою передвиборної агітації, розвішуванням бігбордів, які через дим вже скоро ніхто не побачить", – заявив опозиціонер.

Нагадаємо, що нещодавно отруйний дим накрив весь Київ і поширився на сусідні міста.

http://ukr.segodnya.ua/criminal/zhiteli-zhitomirskoy-oblasti-uzhe-kotoryy-den-zadyhayutsya-no-nikto-nichego-ne-delaet-pavlenko-647001.html

0 коммент.:

Дописати коментар