19 вересня 2015

Вітання Голови Держлісагентства Олександра Ковальчука з Днем працівника лісу


Шановні колеги, працівники лісового господарства, лісової та деревообробної промисловості!

Від щирого серця вітаю з нашим професійним святом – Днем працівника лісу!

Без перебільшення можу сказати, що люди, які професійно стоять на сторожі гармонії та порядку в лісовому господарстві, давно і справедливо заслуговують глибокої поваги.

У цей день хочу звернутися не лише до колег, а до всіх громадян України.

Ліс – це справжній живий скарб нашої землі. Лісове господарство відіграє важливе значення для економіки держави і є чинником величезного природного та екологічного впливу на навколишнє середовище. Раціональне і розумне використання лісу дарує людям тепло і затишок, а безконтрольна вирубка несе в собі значні проблеми, які можуть торкнутися практично всіх.



Переконаний, що завдяки спільним зусиллям суспільства, Уряду та керівництва країни ми зможемо вийти на якісно новий рівень роботи всієї структури лісової галузі.

Нашими першочерговими завданнями є викорінення корупції, прозорість у роботі, недопущення незаконної вирубки лісу та його продажу, і головне – збереження та відтворення зеленого багатства.

За цей короткий час уже є певні досягнення. Уперше в історії директори підприємств галузі обираються на відкритому конкурсі. Далі – обрання на Всеукраїнському конкурсі начальників обласних управлінь. Уже розроблена та впроваджується Концепція реформування лісового і мисливського господарства України, удосконалюється модель управління лісовим господарством та законодавча база. Упевнений, що ми зможемо забезпечити конкурентоспроможність та інноваційний розвиток галузі.

У цей святковий день хочу висловити слова подяки ветеранам галузі, які присвятили себе служінню лісу, а нині передають неоціненний досвід, життєву філософію збереження та примноження лісового багатства молоді.

Неодмінно потрібно згадати наших колег, які залишили свою мирну працю та стали на захист територіальної цілісності України. Ми завжди пам’ятатимемо тих, хто віддав своє життя за нашу незалежність. Їхні імена звучатимуть у шумі зелених лісів, які вони плекали для наступних поколінь…

Хочу подякувати нашому великому колективу – від працівників центрального апарату Держлісагентства до єгерів у лісових угіддях – своєю щоденною кропіткою працею ви робите неоціненний внесок у майбутнє нашої держави.

Впевнений, що спільними зусиллями ми зможемо забезпечити здійснення справжніх реформ лісової галузі за європейськими стандартами.

Щиро бажаю всім міцного здоров’я, миру, щасливої долі, родинного тепла, добробуту, нових здобутків і вагомих звершень!

Нехай і надалі всіх захоплює наша професійна взаємодопомога та щира лісівнича дружба!


З повагою,

Голова Державного агентства
лісових ресурсів України                                                             Олександр Ковальчук

0 коммент.:

Дописати коментар