28 вересня 2015

На Сумщині відбулося "лісове" свято



Субота 26 вересня для лісівників Сумщини видалася особливо святковою. Цього дня колективи всіх лісогосподарських підприємств області зібралися разом на півночі області у гостинному Ямпільському краї, де знаходиться одне з підприємств управління – Свеський лісгосп. Саме тут, на центральному стадіоні селища Свеса відбулося справжнє «лісове» свято - традиційна спартакіада з лісівничого багатоборства, яку кожного року організовує і проводить лісова профспілка з нагоди Дня працівника лісу.




Як годиться, всі команди прибули разом з директорами та головами профспілкових комітетів лісгоспів. Не оминуло своєю увагою лісове свято і керівництво області та району. Офіційне відкриття заходу проходило за участі голови Сумської обласної державної адміністрації Миколи Клочка, начальника Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктора Чигринця та т.в.о. голови Ямпільськоїрайдержадміністрації Ірини Панченко.

Відкриваючи спартакіаду, губернатор відзначив роботу директора Свеського лісгоспу Олега Закусила Почесною Грамотою. Господарі заходу, у свою чергу, привітали гостей запальною українською піснею та запашним українським короваєм.


Лишень прапор змагань піднявся над стадіоном, - команди розпочали «боротьбу». Щоб здобути перемогу, необхідно було пройти справжнє випробування сили, спритності, кмітливості на багатьох етапах. Треба бути не лише лісівником, що є головною умовою для участі, а ще мати влучне око і богатирську силу, вміти бігати, віртуозно користуватись сокирою, вогнегасником, бензопилою і пилкою «Дружба – 2».

Програма передбачала змагання у стрільбі (чоловічій і жіночій), метанні у мішень сокири з десятиметрової відстані, випилюванні бензопилою дерев'яних млинців, поперечному розрубуванні колоди сокирою, користуванні вогнегасником, розпилюванні колоди «дворучкою» та розрубуванні її сокирою, бігу по 20-метровій колоді та перетягуванні линви. Всі команди демонстрували відмінну фізичну підготовку та спортивну майстерність. І хоча між учасниками панував дух чесної дружньої конкуренції, та напруга не спадала впродовж всіх змагань. Особливого запалу заходу додавали вболівальники. Стадіон був переповнений глядачами, які щиро хвилювалися за своїх фаворитів.

Після трьох годин захоплюючого дійства п'єдестал був готовий приймати переможців. Його поділили між собою всі північні лісгоспи управління. Перше місце вибороли господарі – Свеські лісівники (директор Олег Закусило), ІІ місце дісталося їх сусідам – Середино-Будському лісгоспу (директор Олександр Плужников), ІІІ сходинку турнірної таблиці посів Шосткинський лісгосп (директор Микола Бут).

Переможці отримали грамоти, кубки і грошові премії. Та цього дня майже жоден учасник не лишився без уваги, лісівнича профспілка потурбувалась, щоб нагороди отримали всі володарі призових місць на кожному з етапів змагань.


Переможців привітали начальник Сумського ОУЛМГ Віктор Чигринець, переший заступник начальника управління Віталій Ігнатченко та голова обкому профспілки працівників лісового господарства Михайло Шпакович.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ
http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=157692&cat_id=32888

0 коммент.:

Дописати коментар