12 грудня 2016

Регіон почав підготовку до пожежонебезпечного сезону 2017 року

На селекторній нараді під керівництвом голови Мінприроди РФ Сергія Донського регіони Росії, в тому числі Томська область, представили підсумки пожежонебезпечного сезону в лісах в 2016 році і визначили завдання протипожежних служб на 2017 рік. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Нагадаємо, через аномально суху і жарку погоду п'ятий - надзвичайний клас пожежної небезпеки в лісах Томській області в 2016 році встановлювався в три рази частіше, ніж в 2015-му. Особливий протипожежний режим вводився в регіоні тричі, не рахуючи окремі території, режим НС - один раз. Крім того, локально режим надзвичайної ситуації діяв в Верхнекетском районі. За погодними умовами і рівнем горимости в лісах пожежонебезпечний сезон був багато в чому ідентичний 2012 році, але регіон втримав ситуацію під контролем.

Всього в 2016 році в Томській області було ліквідовано 297 лісових пожеж на площі 20 485 га, в тому числі лісовий - в 19 683 гектара. Велика частина лісових пожеж (205) сталася з вини місцевого населення, 13 - від неконтрольованих сільгосппали, 79 - через грозу.

«У рамках угод з Рослесхозом в суб'єктах Сибірського і Далекосхідного федеральних округів ефективно працювали штаби по боротьбі з пожежами, в 2017-м такі штаби будуть сформовані в усіх федеральних округах», - зазначив керівник Рослесхоза Іван Валентік.

Уже зараз Томська область розпочала підготовку до сезону лісових пожеж 2017 року: розроблені проекти по протипожежного облаштування лісів, готуються плани гасіння загорянь на території лісництв, фахівці авіалісоохорони і лісгоспів проходять навчання.


Фото: Tomsk.ru
http://www.tomsk.ru/news/view/120527

0 коммент.:

Дописати коментар