12 грудня 2016

У Луцьку під прокуратурою - мітинг проти свавілля в «бурштиновому лісгоспі»

Понад сотня працівників Маневицького лісового господарства зібралася під стінами обласної прокуратури, щоб підтримати свого керівника Володимира Радіона, якому інкримінують розтрату державного майна на суму 385 тисяч гривень. Зі слів працівників лісгоспу, справи проти Володимира Радіона - сфабриковані, це робиться заради того, аби усунути його з посади та замінити на більш "зручного" для керівництва Волинського ОУЛМГ.

Мітинг в підтримку Маневицького лісничого розпочався у Луцьку об 10:30 12 грудня.

На мітингу присутній голова Волинської обласної організації політичної партії «Зелений Тризуб» Роман Грибовський.

Він розповів, що мітинг організовано проти керівництва Управління лісового господарства, зокрема Олександра Квартирка та його заступників, які допускають знищення лісів під прикриттям санітарних рубок та через яких на Волині зник зубр.

Люди кажуть, що стоятимуть доти, доки не закінчиться допит та закритий суд над їхнім керівником Володимиром Радіоном. За словами співорганізатора мітингу Тетяни, Володимир Радіон не винен в тому, що йому інкримінує прокуратура, а звинувачення сфабриковані, аби замінити на посаді начальника "бурштинового лісгоспу" на більш зручного управлінню.

"Він керівник від бога! (Володимир Радіон - ред.) Ми так добре ні при якому начальникові не жили. Зарплата завжди вчасно, є робочі місця, розвивається організація. Але ж в нас в Маневичах той бурштин, який нікому спокою не дає. Квартирко хоче поставити своїх людей. А ми проти! І стоятимемо тут аби вплинути на хід справи!"

Присутній на мітингу депутат Волинської облади, керівник фракції УКРОП Вячеслав Рубльов в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив, що люди вимагають припинити свавілля керівника Волинського ОУЛМГ Олександра Кватирка та усунути його з посади. Зі слів Вячеслава Рубльова, це питання має бути винесене на сесію обласної ради.

"Варто прислухатися до громадськості і підтримати її. Незаконні вирубки лісів під прикриттям головного лісівника області, кадрове свавілля - це все треба припиняти. Питання відсторонення з посади Кватирка повинне бути винесене на сесію обласної ради", - зазначив депутат.

Нагадаємо, про тиск головного лісівника Волині Олександра Кватирка на Родіона заявляли ще рік тому. Так, 9 листопада 2015 року більше сотні працівників із Маневиччини приїхали в обласний центр вимагати припинити тиск на їхнього керівника, мовляв, уже готують документи на його звільнення. На захист свого керівника люди навели наступні аргументи: мовляв, за три роки їхнє підприємство «ожило», коли керівником став Володимир Радіон; із мінімальної зарплати підняв оплату праці до 4-5 тисяч гривень, людей офіційно оформив, а також «підняв з колін» господарство. Тоді Олександр Кватирко, приїхавши на зустріч, вислухав обурених людей та дав гарантії, що звільняти їхнього керівника не буде.

0 коммент.:

Дописати коментар