18 червня 2017

Багатомільярдні лісові злочини слід розглядати як злочини чиновників – Інтерпол



ЛІОН, Франція - Міжнародна зустріч експертів, скликана Інтерполом, рекомендувала посилити правоохоронні стратегії щодо корпоративної злочинності в лісовому секторі.

Протягом трьох днів (12 - 14 червня) в Ліоні проходила Міжнародна конференція з питань, пов'язаних з лісовими злочинами, в якій взяли участь близько 100 фахівців лісової промисловості, фінансових установ, неурядових організацій та правоохоронних органів. Серед учасників були і представники України: народний депутат Остап Єднак, а також фахівці WWF - Роман Волосянчук і Дмитро Карабчук.

Основна мета конференції, - формування транснаціональних методів боротьби з лісовими злочинами, а також визначення пріоритетів, обмін передовим досвідом та координація діяльності в цій сфері. Окрему увагу було приділено розслідуванню діяльності компаній, задіяних в нелегальній торгівлі деревиною. Було підкреслено, що Інтерпол може зіграти важливу роль у зміцненні потенціалу правоохоронних органів, які розслідують злочинну діяльність.

За оцінками Інтерполу глобальна вартісна оцінка незаконної торгівлі деревиною коливається від 51 до 152 мільярдів доларів щорічно. При цьому при переміщенні незаконної деревини використовуються ті ж маршрути і методи, що і при переміщенні інших незаконних товарів, в тому числі об'єктів дикої природи і наркотиків.

Учасники конференції рекомендували розробити стратегію боротьби з корпоративною злочинністю в лісовому секторі, приділивши особливу увагу діяльності організаторів незаконних мереж і схем торгівлі деревиною.

Багатьма відзначалися позитивні результати проекту Leaf, що фінансується урядом Норвегії. В рамках проекту, за допомогою глобальної мережі Інтерпол була виявлена ​​і припинена транснаціональна злочинна діяльність, пов'язана з незаконними рубками і торгівлею деревиною в ряді країн Центральної і Південної Америки.

На конференції була сформована міжнародна робоча груп з питань "лісової злочинності" до складу якої увійшли представники країн Африки, Північної та Південної Америки, Азії та Європи, в тому числі України.


По материалам зарубежной прессы.

М.П.



18/06/2017



0 коммент.:

Дописати коментар