30 червня 2017

Екологи переконані: ефективно зберігати праліси та особливо цінні ліси зможуть лише національні природні парки (прес-реліз)

В області активізувалася робота із розширення національних природних парків. Зокрема, зараз повторно розпочалися переговори із всіма сторонами.







За інформацією експертів Українського товариства охорони птахів, ще у 2015 році Мінприроди надіслало до Чернівецької ОДА лист щодо проведення процедури погодження розширення територій національних природних парків області. Пропонована площа розширення двох парків "Черемоського" і "Вижницького" – в межах 30 тис. гектарів.








Минуло 2 роки, але ні лист Міністерства, ні Доручення Прем’єр-міністра в області так і не виконали.

Зараз процес частково активізувався. Сьогодні йдеться про розширення двох парків: "Черемоського" і "Вижницького" приблизно на 30 тисяч гектарів. Представники нацпарків переконані, що особливо цінні для збереження ліси обов’язково мусять увійти саме до територій парків.








“У лісгоспів на першому місці економічний аспект, а не екологічний. А національні парки покликані вести збалансоване природокористування: і зберігати природу, і розвивати сферу послуг для людей,” – вважає заступник директора НПП "Черемоський" Андрій Юзик.

“Національні парки зможуть розвивати рекреаційну діяльність та туризм, які є одним з пріоритетів Чернівецької області. Ліси будуть використані більш раціонально і збалансовано. Якщо ліс просто вирізати – це одномоментна користь. А якщо використати з рекреаційною, спортивною, оздоровчою метою – буде значно краще. Люди зможуть побачити дику природу, де людина не ступала 50-100 років,” – розповів заступник директора НПП "Вижницький" Віталій Стратій.










Довідка

Збереження карпатських пралісів – це проект, який з 2014 року впроваджує Українське товариство охорони птахів за участі та фінансової підтримки німецької природоохоронної організації “Франкфуртське зоологічне товариство”.



А Вы что, не читали Барейку?


Киевский эколого-культурный центр Владимир Борейко Киевский эколого- культурный центр подвел итоги своих экспедиционных исследований заказников Киевской области, которые проводились более двух лет. Главный вывод очень тревожный - практически каждый второй заказник...



0 коммент.:

Дописати коментар