30 червня 2017

Рукотворні ліси Херсонщини "геноцидять" палії


Цього літа вони набули просто-таки страхітливого поширення. У Скадовському лісгоспі за один день ліс підпалювали тричі. У Новокаховського лісництва протягом дня нібито ні з того ні з сього також виникли три вогнища загорянь в одному кварталі, а за тиждень в іншому — ще сім протягом якихось чотирьох годин! 

Співробітники ДС НС просто збиваються з ніг: тільки загасили першу пожежу, а вже треба терміново їхати на другу, і так до безкінечності. 

В обласному управлінні лісового та мисливського господарства кажуть, що з початку нинішнього року на Херсонщині вже сталося 112 лісових пожеж, в ході яких вогонь знищив чи суттєво пошкодив зелені насадження на території у 69,7 гектара. Це в чотири рази більше, ніж торік на цей самий час (17,9 га). Збитки вже обраховуються мільйонами гривень, і чимала їх частина завдана саме паліями. Але жодного з них наразі не затримали, і не притягли до відповідальності. Затримувати просто нікому: через припинення держбюджетного фінансування співробітникам лісової охорони, майстрам лісу та лісникам вже півроку не виплачують зарплату, тож вони або звільнилися, або пішли у вимушені відпустки

"Голос України"

0 коммент.:

Дописати коментар