27 червня 2017

Задля економії «Віноблагроліс» хоче купити машину за 21 мільйон

"Віноблагроліс" просить у держави 21 мільйон гривень на придбання деревопереробної машини. Про це розповідає кореспондент Vlasno.info.

Придбати чи не придбати машину для переробки відходів лісового господарства вирішували на постійній комісії з питань охорони навколишнього природного середовища, екологічної безпеки та раціонального використання надр. Під час засідання комісії генеральний директор Вінницького обласного спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Віноблагроліс» Анатолій Іванець наголосив, що така машина не лише забезпечить чистоту у лісі, а й допоможе зекономити на опаленні та сприятиме раціональному використанню природних ресурсів.



— Від усіх видів рубок залишається 10% неліквідної деревини, тобто тієї, яку ніхто не хоче купувати. Це гілки до шести сантиметрів. Щорічно ми спалювали тисячі кубометрів цієї деревини на лісосіках, щоб підготувати площу під посадку. А така мобільна техніка може легко заїхати в ліс, переробити відходи на тріску, яку можна використати для опалення, — розповідає про переваги машини Анатолій Іванець.

Анатолій Іванець Техніка для утилізації відходів лісозаготівельної і лісопереробної промисловості, яку хочуть закупити у «Віноблагроліс», німецького виробництва. За словами Анатолія Васильовича, така машина коштує близько 690 тисяч євро. Фахівці запевняють, що такого обладнання для переробки відходів лісозаготівельної і лісопереробної промисловості на Вінниччині немає взагалі, а в Україні — всього 2-3, у Сумській та Львівській області.

«Віноблагроліс» орендує таку техніку у львівської компанії. — Обходиться вона у три тисячі гривень за одну мотогодину, за цей час машина перебиває близько 40 кубометрів відходів деревини, — додає Анатолій Васильович. Генеральний директор каже, що собівартість становить близько однієї тисячі гривень за тону тріски. Продають уже готову «тріску» по 1300 гривень за тону. Купівля подібної техніки дозволить зекономити ще триста гривень на кожній тоні деревини. На комісії пропозицію Анатолія Іванця на закупівлю такої машини з коштів державного бюджету відповідно до обласної програми підтримали та винесли на сесію. Нагадаємо, на минулій сесії це питання повернули на доопрацювання. Фото Ольги

Бунич Джерело: vlasno.info 

0 коммент.:

Дописати коментар