25 червня 2017

Винесено вирок щодо незаконної порубки лісу




Краснопільським районним судом Сумської області було винесено вирок відносно двох громадян України Р. та Д. за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України (далі КК України).

Відповідно до матеріалів справи встановлено, що гр. Р. та Д. у січні місяці 2017 року, перебуваючи в смт Угроїди на території природно-заповідного фонду ботанічної пам’ятки природи «Парк Харитоненка», без передбаченого законом відповідного дозволу, за допомогою бензопили вчинили незаконний поруб чотирьох сиро ростучих дерев породи «Сосна звичайна».

Допитані у судовому засіданні Р. та Д. свою вину визнали повністю, розкаялися у вчиненому та дали показання про те, що дійсно за обставин, викладених в матеріалах справи, здійснили незаконну порубку чотирьох дерев, а саме сосон.

Дослідивши матеріали справи, допитавши учасників судового провадження, суд визнав винними гр. Р. та Д. і, враховуючи наявність обставин, що пом'якшують покарання, призначив їм за цим законом покарання з застосуванням частини першої статті 69-1 КК України до основного покарання у виді обмеження волі на строк два роки кожному. На підставі ст. 75 КК України гр. Р. та Д. звільнено від відбуття призначеного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк на один рік кожному.

Вирок суду не був оскаржений в апеляційному порядку. 

О.Щербак,
заступник керівника апарату Краснопільського районного суду Сумської області

0 коммент.:

Дописати коментар