30 червня 2017

Карпатами пронеслася стихія: буревій поламав дерева на десятках гектарів. ФОТО, ВІДЕО

Буревій, який тривав всього 10 хвилин поламав та повикорчовував насадження на десятках гектарів.65-80 річні смереки поламані, наче зубочистки!




Лісники не готові зараз назвати ані розміри завданих стихією збитків, ані площі, які зачепила негода, але руйнування побачили на власні очі.

Про це у мережі Фейсбук пише Тетяна Пришляк.
http://kurs.if.ua/news/karpatamy_proneslasya_styhiya_bureviy_polamav_dereva_na_desyatkah_gektariv_foto_video_55219.html
Фотографуючи ліс, натрапили на головного лісничого Ворохтянського лісгоспу Миколу Ванджурака та лісничого Озернянського лісництва Юрія Стефурака, який оглядав свої території.

Лісники кажуть, що передбачити таку стихію і якось зменшити збитки чи масштаби практично неможливо, але потрібно грамотно та фахово ліквідовувати наслідки. Те, що зламане, але не пошкоджене хворобою, не гниле, не сухе потрібно вчасно вивезти з лісу протягом місяця. По-перше, це збереже якість ділової деревини, по-друге ліс буде безпечним та розчищеним для грибарів, туристів, відпочиваючих.

Поділилися лісівники своїми думками, щодо нових санітарних правил, які значно обмежують їх у веденні суцільних санітарних рубках на місцях, де розгулялася стихія.

Ворохтянської лісгосп ліквідовує наслідки стихії. Працівники розчищають дороги та готуються працювати найближчим місяцем в посиленому режимі.



0 коммент.:

Дописати коментар