30 червня 2017

На Чернігівщині вирішували питання розвитку лісової галузі області

Новопризначений начальник Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Демченко днями здійснив першу робочу поїздку, відвідав ДП «Остерське лісове господарство» та ДП «Остерський військовий лісгосп». Він ознайомився з виробничою базою лісгоспів, зустрівся з їхніми колективами.

Окрім того, він взяв участь у виїзній виробничій нараді на території Горбачівського та Олишівського лісництв ДП «Остерське лісове господарство», на яку прибули керівники держлісгоспів Чернігівського ОУЛМГ.

На нараді проаналізовано поточний стан справ на підприємствах області за п’ять місяців нинішнього року, а саме їх лісогосподарську, лісокультурну діяльність та стан охорони і захисту лісу.

З часу приєднання до структури державних лісгоспів у ДП «Остерський військовий лісгосп» накопичилося чимало проблем, найболючіша з яких – самовільні рубки. Саме тому нині тут здійснюється вимоглива перевірка спеціалістами Чернігівського ОУЛМГ, щоб після виявлених недоліків та підтверджених фактів незаконної вирубки лісу керівник управління зміг ухвалити відповідні рішення.

Під час наради відзначалося, що протягом останніх десятиріч траплялося немало складних періодів у лісовій галузі Чернігівщини, коли переробка деревини на підприємствах «згасала». А хто її зберіг, той нині у виграші. Відрадно, що остерські лісівники зуміли це зробити.

На підприємстві впроваджується європейський досвід з переробки деревини. Cаме тому ДП «Остерське лісове господарство» отримало ще три роки тому Національний сертифікат, який підтверджує, що лісгосп заслужено удостоєний почесного звання «Державне підприємство 2014 року». Це — «срібло» рейтингу в Україні серед великих та середніх підприємств за сумою показників фінансово-господарської діяльності, а саме з прибутковості та ліквідності, масштабів виробництва та платоспроможності, соціальних показників, ефективності використання ресурсів, інвестиційної привабливості (за основним видом діяльності КВЕД 02.10) — лісівництва та іншої діяльністі.

Нині в обласному управління лісового та мисливського господарства вивчають питання об’єднання обох остерських державних лісгоспів.

Перебуваючи з робочим візитом на Остерщині, Олександр Демченко радився з працівниками і спеціалістами цих двох структурних підрозділів стосовно їхнього об’єднання. «Головне в цьому питанні – зберегти колективи та робочі місця», - наголосив начальник Чернігівського ОУЛМГ.

За інформацією Прес-служби Чернігівського ОУЛМГ

2017-06-29 11:37:21

0 коммент.:

Дописати коментар