25 червня 2017

Відповіді з Ольгою Лень | Володимир Бондар

В ефірі телеканалу Еспресо Володимир Бондар - заступник голови Держлісагентства України.

Еспресо в смартфоні - http://espreso.tv/4mobile/


Опубликовано: 24 июн. 2017 г.






Текст інтерв'ю

Володимир Бондар - заступник голови державного агентства лісових ресурсів України. Це агентство, яке по факту управляє 73% всіх лісів України з усіма там деревами, звірами, землею.

Тому в принципі є теми для розмови. Вітаю Вас.

Володимир Бондар – депутат Волинської обласної ради заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України. За освітою історик та економіст, а з кінця 90-х років – держслужбовець, спочатку Волинської облдержадміністрації, згодом міськради. На початку створив 20 осередок партії “Реформи і порядок”, у 2002 році отримав мандат народного депутата від Нашої України. Під час президентської кампанії 2004 року очолював обласний штаб Віктора Віктор Ющенко, після перемоги кандидата був призначений головою Волинської облдержадміністрації. З 2015 Володимир Бондар депутат Волинської облради від Блоку Петра Порошенка, голова фракції Солідарність. За 2016 рік задекларував земельну ділянку площею близько 30 соток в Обухівському районі Київської області та готівки майже на 2 мільйони гривень. У 2016 році був радником головного лісничого України, згодом хто переміг у конкурсі і призначений заступником голови держлісагентства, де зараз детективи НАБУ проводять слідчі дії пов’язані з незаконним видобутком бурштину.
Ольга Лень (ОЛ): – Ну змушена почати з цих актуальних подій, дк 20 червня детективи НАБУ провели слідчі дії у Держлісагентстві, і власне це все стосувалося справи стосовно підозри двом. народним депутатам щодо незаконної видобутки бурштину.
Володимир Бондар (ВБ): – Так прийшли слідчі НАБУ, що я так розумію на той час, як виявилося, нікого не було з керівництва Держлісагентства, тому щодо Христина Василівна знаходиться на лікарняному, а я відповідно був у відпустці – брав участь у конкурсі на посаду першого заступника Держлісагентства.
І якась в той час були проведені слідчі дії. Вилучили документи, які стосувалися постанови відповідної Кабінету Міністрів щодо рекультивації земель, пошкоджених внаслідок незаконного видобутку бурштину. Я повинен сказати, абсолютно коректно вели себе слідчі. Вони прийшли, їм було надано всі необхідні матеріали, які вони потребували, ті, що вони вважали за необхідне.
ОЛ: – Вони і Ваш кабінет, я так розумію, обшукували також?
ВБ: – Ні. Вони не проводили обшуки документів в кабінетах, вони просто вилучали або комп’ютерну техніку, яка пов’язана з тими відділами, що працюють в цій тематиці. Або ж вилучали ті документи, які їм працівники носили їх зацікавили.ОЛ:
ОЛ: – Просто керівник спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький сказав, що народні депутати Борислав Розенблат і Максим Поляков під виглядом рекультивації земель на певних ділянках там Рівненської, Житомирської областей планували практичний видобуток бурштину, і для цього був використаний відповідний наказ Держлісагентства за вашим підписом, тобто про що власне йде мова, в чому тут суть оцієї власне схеми?
ВБ: – Була постанова Кабінету Міністрів України, яка розписувала чітко механізми відтворення земель, пошкоджених внаслідок незаконного видобутку бурштину. Тобто ті землі, які вважалися пошкодженими, вони входили в цю експериментальну постанову.
....
далі буде

0 коммент.:

Дописати коментар