28 червня 2017

В лісах Житомирщини оголошено високий, а подекуди надзвичайно високий клас пожежної небезпеки.


В лісах Житомирщини оголошено високий, а подекуди надзвичайно високий клас пожежної небезпеки.

Тому лісівники просять мешканців та гостей області утриматися від відвідування лісу.
Адже необачно кинутий недопалок чи розведене багаття можуть стати причиною великої біди. Категорично заборонено вїжджати до лісу автотранспортом. Якщо ж все-таки комусь доведеться зупинитися в лісі, то лісівники пропонують зробити це в спеціально обладнаних місцях – рекреаційних пунктах.

Адже ці території перебувають під постійним контролем з боку лісової охорони, вони обладнані спеціальним місцем для вогнища, стоянками для автотранспорту.
Державна лісова охорона веде цілодобові чергування та перебуває у повній готовності до вининення позаштатної ситуації.

Пункти збереження пожежного інвентаря та лісові пожежні станції укомплектовані відповідно до вимог Правил пожежної безпеки в лісах України та забезпечені пально-мастильними матеріалами.

В’їзди транспортних засобів в лісові масиви перекриті шлагбаумами та частково перекопані.
Пожежна техніка та трактори з грунтообробним обладнанням перебувають в повній готовності. Державною лісовою охороною підвідомчих підприємств постійно проводяться рейди, у вихідні та святкові дні в період з 25.06.16р.-28.06.16р. рейдовими бригадами підприємств проведено 135 рейдів та притягнуто до відповідальності за ст. 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення 28 осіб на суму 1,2 тис. грн.

Не зайвим буде нагадати, що за порушення вимог пожежної безпеки в лісах передбачена відповідальність у вигляді штрафу від 1 до 3 неоподаткованих мінімумів доходів громадян для фізичних осіб та від 3 до 10 неоподаткованих мінімумів - для посадових осіб.

Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення пожежі або поширення її на значні площі карається накладанням штрафів у розмірі від 3 до 10 неоподаткованих мінімумів для громадян та від 7 до 12 - для посадових осіб.

Лісівники наголошують, що обмеження на відвідування лісів є вимушеним та тимчасовим.

Вони звертаються до мешканців області з проханням дотримуватись правил протипожежної безпеки, а для відпочинку обирати місця більш безпечні – поблизу річок та озер.
Це сприятиме збереженню лісів від пожеж, а відпочити в них можна буде в більш сприятливий час.

Прес-служба ЖОУЛМГ


http://vit-ol.com/news/v_lisakh_zhitomirshhini_ogolosheno_visokij_a_podekudi_nadzvichajno_visokij_klas_pozhezhnoji_nebezpeki/2016-07-13-1857

0 коммент.:

Дописати коментар