25 червня 2017

Відсутність реформ у сфері лісового господарства призведе до масових протестів - експерт



Якщо найближчим часом чиновники не почнуть реформування сфери лісового господарства, можуть початися масові акції протесту, так як безліч українців залишаться без роботи.

Про це на прес-конференції в понеділок заявив представник Тернопільської Асоціації деревообробників Микола Притолюк, передає кореспондент.

«У зв'язку з бездіяльністю і повною відсутністю реформ у сфері лісового господарства, соціальна напруга зростатиме, і люди будуть змушені виходити на вулиці, влаштовувати масові акції протесту. Сьогодні тисячі сімей, які пов'язані зі сферою деревообробки, ризикують залишитися без шматка хліба. А деревообробка - це та сфера, яка вносить чималу лепту у формування державного бюджету України. Така бездіяльність призводить до того, що закриваються підприємства, гроші в бюджет не надходять, а люди їдуть за кордон, і лібералізація візового режиму цього тільки сприяє. А хорошого деревообробника зараз взагалі не знайти», - пояснив спікер.

Микола Притолюк також додав, що з падінням деревообробної галузі, багато сіл і маленьких міст перестануть розвиватися.

«У більшості випадків, деревообробка знаходиться в селах і маленьких містах, а там де є такі промислові підприємства - є вся необхідна інфраструктура: садки, школи, дороги та інше. Але з впровадженням закритих електронних торгів все це припиниться, а почнуть набиватися офшорні кишені. Це не реформа, а пряма монополізація ринку деревини, що неприпустимо », - додав представник асоціації.

Нагадаємо, в зв'язку з не проведенням відповідних реформ, в Україні не вистачає сировини, щоб забезпечувати деревообробний бізнес. Експерти пояснюють, що це пов'язано з тим, що чиновниками була впроваджена система електронних торгів деревиною, що призводить до масової корупції та вивезення української сировини за кордон.

0 коммент.:

Дописати коментар