17 червня 2017

Валерій Мурга: «Чорним лісорубам» до лісу – «зась»



Станом на червень у лісовому фонді підприємств Закарпатського ОУЛМГ зафіксовано 187 випадків незаконних рубок, загальною масою 768 кбм. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року ця цифра зменшилася в 4 рази, – кубомаса незаконних рубок складала 3369 кбм.

По 29 випадках незаконних рубок, обсягом 21 кбм, лісопорушниками відшкодовано добровільно 61,3 тис. грн, що складає 2 відсотки від загальної суми шкоди. Повністю відшкодовані збитки в ДП «Ужгородський лісгосп».

Лісогосподарськими підприємствами матеріали по 84 випадках незаконних рубок, обсягом 734 кбм. на суму збитків 3807,6 тис. передані на розслідування та розгляд до правоохоронних органів та суди. Від прокуратури в суди справи не передавались. Разом в суди передано 28 справ, кубомасою 88 кбм на суму шкоди – 445,8 тис.грн. Судами розглянуто 8 справ на кубомасу 12 кбм. сумою шкоди 102,3 тис.грн. Судами присуджено відшкодувати по 8 справах по кубомасі 10 кбм. на суму шкоди 90,9 тис.грн. з яких не стягнуто нічого.

Усі матеріали про лісопорушення з ознаками кримінального злочину, або вчинені особами оперативно направляються до правоохоронних органів.

– Міжвідомча взаємодія, встановлення понад сотні камер відеонагляду в лісових масивах підвищила ефективність роботи працівників державної лісової охорони. Задля охорони лісових масивів у лісгоспах організовуються спільні рейди з представниками силових структур, чергування у лісі та відеофіксація. У нас, лісівників усе під чітким контролем, так що «чорним лісорубам» до лісу – «зась», – зазначив начальник Закарпатського ОУЛМГ Валерій Мурга.

За незаконну порубку притягнуті до адміністративної відповідальності 61 лісопорушник, на яких складено адмінпротоколи на суму штрафів 18, 3 тис. грн. По 30 винесених постановах сплачено добровільно 13,4 тис.грн, а 20 постанов на суму 3,0 тис.грн. передано для стягнення до виконавчої служби, з яких не стягнуто нічого.

У загальному, згідно з поданими підприємствами даними, за ревізійний період притягнуто до відповідальності 20 майстрів лісу (в т. ч. 1 звільнено з роботи), 9 старших майстрів лісу, 4 помічники лісничого та 6 лісничих. Протягом ревізійного періоду проведено 4 раптових, 173 поточних та 118 позапланових ревізій, під час проведення яких виявлено 11 випадків незаконних рубок, кубомасою 120 кбм. на суму шкоди 704,9 тис. грн.

За скоєними лісопорушеннями порушено 11 кримінальних справ, а саме в: ДП «В.Березнянське ЛГ» – 5 справ, ДП «Виноградівське ЛГ» -1 справа, ДП «Воловецьке ЛГ» – 4 справи, ДП «Хустське ЛДГ» 1 справа на посадову особу.



Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

0 коммент.:

Дописати коментар