24 грудня 2018

У справі Гандзюк з'явилися нові факти і версії

Комісія у справі Гандзюк з’ясувала цікавий факт про одеських бандитів. Тимчасова слідча комісія Верховної Ради щодо нападів на активістів на своєму засіданні в Одесі дізналася, що місцевий криміналітет пов’язаний з бандою колишнього президента Віктора Януковича. Про це розповів член комісії, нардеп від БПП Валерій Карпунцов, передає прес-служба партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність".



"В Одесі вдалось дізнатися досить цікавий факт щодо третього угрупування, яке зацікавлене в дестабілізації ситуації в Одесі і зміні керівництва МВС і прокуратури. Це люди, які дотичні до банди Януковича. Вони контролюють забудови в місті, ринок "7 км". Ця інформація нова, вона раніше не розглядалася", – сказав Карпунцов.

За його словами, відсутність кворуму не завадила ТСК зібрати достатньо фактажу для розслідування злочинів проти активістів в Одесі.

"Ми визначили чітко, яку інформацію хотіли отримати і отримали. Є з чим порівняти, зокрема, після виїзного засідання в Херсоні. Правоохоронці намагалися своїми діями показати, що вони мають на меті розкриття злочинів", - зазначив депутат.

Відзначимо також, що 17 грудня на виїзне засідання тимчасової слідчої комісії у справі про вбивство Гандзюк в Одесі прийшли люди в камуфляжі, представники місцевої "Муніципальної варти", які нібито під виглядом ветеранів АТО хотіли поговорити з комісією.

Тим часом у середу, 19 грудня стало відомо, що на Херсонщині побили активіста, який співпрацював з Тимчасовою слідчою комісією, що розслідує вбивство Катерини Гандзюк та напади на інших активістів.Про це повідомив член ТСК народний депутат Ігор Луценко у Facebook.

"Позавчора напали на місцевого активіста. Кілька злочинців з битами у балаклавах, удень біля під’їзду. Активіст просив не вказувати його ім’я та усі подробиці", - написав він.

Нардеп вважає, що напад пов'язаний з діяльністю ТСК, тому що тим, хто допомагає комісії, зловмисники під час нападу передавали "привіт".

"До мене надійшла інформація, що підозрюваний Павловський, котрий, як вважає слідство, є одним із організаторів убивства Гандзюк, проплатив "покарання" одного із свідків, котрий давав покази нашій комісії", - додав Луценко.

Народний депутат також повідомив, що за цим свідком ведуть спостереження представники місцевої організації "Ніхто крім нас".

"Помічені машини, котрі відслідковують переміщення цього свідка", - пояснив він.

Луценко також повідомив, що з цього приводу звернувся до правоохоронців.

Крім того нардеп розповів "Громадському", що після нападу активіста переховують, тому що "у звичайну лікарню йти небезпечно".

Водночас в поліції повідомили, що до них заява про напад на активіста не надходила.

"В інтернет-мережі була поширена інформація, що позавчора на Херсонщині був здійснений напад на одного з активістів. Перевіркою даної інформації встановлено, що до підрозділів поліції Херсонської області заяв по даному випадку не надходило", - зазначили в поліції.

Між тим стало відомо, що слідство у справі Катерини Гандзюк відпрацьовує версію причетності до вбивства посадовців, яки займаються незаконною вирубкою лісу на Херсонщині і з якими боролася активістка. Про це пише у Facebook прес-центр Служби безпеки України.

"Відпрацьовується одна із слідчих версій стосовно вчинення злочину над потерпілою у зв’язку з її активною громадською позицією щодо незаконної вирубки лісу на території Херсонщини та викриття причетних до цієї злочинної схеми посадових та службових осіб органів влади та місцевого самоврядування Херсонської області", - йдеться в повідомленні.

За словами правоохоронців, вони встановили, що на території Голопристанського, Олешківського та інших районів Херсонської області за сприяння чиновників органів влади здійснюється незаконна вирубка лісів для продажу деревини. Злочинну діяльність маскують під санітарну рубку пошкоджених від пожежі дерев.

"Наразі оголошено про підозру в скоєнні злочину передбаченого ст. 115 Кримінального кодексу України семи фігурантам справи", - розповідають у спецслужбі.

Нагадаємо, нещодавно у справі Гандзюк затримали екс-заступника нардепа Миколи Паламарчука Ігоря Павловського. Йому висунули звинувачення за статтями про співучасть у вбивстві Гандзюк.

31 липня у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками.

4 листопада Катерина Гандзюк померла у лікарні після багатьох операцій.

Верховна Рада створила комісію для розслідування нападів на Гандзюк та інших активістів.

Минулої неділі президент Петро Порошенко заявляє, що слідчі органи мають напрацьовані матеріали для завершення розслідування вбивства екс-радниці мера Херсона Катерини Гандзюк, в тому числі щодо замовників і організаторів.

"На сьогоднішній день, як мені повідомляють слідчі органи, до завершення розслідування, в тому числі що стосується замовників і організаторів, є дуже якісні матеріали, які напрацьовані", - сказав він не прес-конференції в неділю у Києві.

"Ми не дамо зіпсувати імідж України нерозслідуванням справ активістів", - заявив також Порошенко.

Він також зазначив, що Гандзюк встигла дати "достатньо свідчень" щодо нападу на неї до своєї смерті.

"Я гарантую, що хто б там не був виявлений, ми не дамо його якось вивести зі слідства або захистити. Ті, хто причетний до цього злочину, точно понесуть відповідальність", - запевнив президент.

"Моя вимога - справа не тільки щодо виконавців має якнайшвидше потрапити до суду", - додав він.

Порошенко також назвав досягненням те, що створена у Верховній Раді слідча комісія з розслідування вбивства Гандзюк не перешкоджає слідству.

"Не впевнений, що вона (комісія – ред.) допомагає слідству, але дуже радий, що вона точно не перешкоджає, і це вже є дуже високе досягнення", - сказав він.

0 коммент.:

Дописати коментар