24 грудня 2018

КЕКЦ підловили на фейкових фото

Фото Українські Новини

Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ) оприлюднив у мережі Facebook пост про згубність полювання. Мовляв, діяльність мисливців призвела до того, що популяція мисливських тварин за 1991-2017 роки сильно зменшилася, пише “Ресурс“.

Свій пост керівник КЕКЦ Володимир Борейко підкріпив фотографіями вбитих мисливських тварин. На фото також стоять люди із рушницями, однак невідомо, чи це мисливці, чи браконьєри

Однак підписники сторінки КЕКЦ у соцемрежі вказали пану Борейко на недостовірність фотографій, які були розміщені під постом.

Зокрема, виявилось, що ці фотографії той взяв із російських та болгарських сайтів.

Користувачі Facebook також звернули увагу і на маніпуляцію цифрами. Зокрема, зазначили, що автор не враховує інших факторів, які впливають на популяцію (діяльність сільського господарства, екологічна ситуація, в тому числі наслідки Чорнобильскої катастрофи, епідемії і т.д).

Пан Борейко проігнорував ці дорікання, заявивши, що у всьому винні виключно мисливці, також проігнорував він звинувачення у використанні фото російських сайтів і видачі їх за українські.

Цього тижня не лише пан Борейко був підловлений на любові до російських сайтів. Зокрема, відзначився «лісолюбивий» Openforest, який раніше називався Lisportal. Цей ресурс став широко відомий безпідставною критикою лісгоспів та пубікацією фейків. На днях він «прославився» ще й тим, що анонсував прес-конференцію президента Росії Володимира Путіна. Деякі користувачі соцмережі Facebook пообіцяли передати цей «анонс» до Генпрокуратури та СБУ.

Дійсно, невідомо, чому сайт, який так опікується справами українських лісів, раптово анонсує прес-конференцію президента країни-агресора. Водночас, власники сайту ніяк не відреагували на це звинувачення. Навіть не писали, що їхню сторінку начебто хтось зламав. Пізніше вони видалили цей пост, однак Facebook все пам’ятає.

скріншот

Можливо, куратори «захисників» українського лісу знаходяться не в Україні? На це питання мають відповісти правоохоронні органи.

Resource  
22 December 2018

0 коммент.:

Дописати коментар