15 грудня 2018

Насіров підтвердив, що контрабанда лісу навряд чи може відбуватись без відома керівництва митниці


Без відома керівництва фіскальної служби не може бути й мови про контрабанду лісу-кругляка, хіба поодинокі випадки. Але якщо це постійний процес, то керівництво про це знає.

Про це в ефірі програми FACE2FACE з Тетяною Даниленко на телеканалі ZIK заявив голова Державної фіскальної служби (2015-2017) Роман Насіров.

Відповідаючи на запитання ведучої, чи можна перевозити контрабанду лісу через кордон без відома керівництва митної служби, пан Насіров пояснив, що вона відбувається з відома керівників.
«Контрабанда лісу-кругляка – навряд чи. Це може відбутися хіба раз», – пояснив нещодавно поновлений на посаді голова Державної фіскальної служби.
Гість студії запевняє, що коли він очолював ДФС, то незаконного експорту не було, і якщо він повернеться на посаду очільника Державної фіскальної служби, то не буде проблем, пов’язаних із незаконним експортом лісу.
«Нам треба взяти конкретні дані про якісь конкретні партії товару, які були знайдені, і подивитися, в який період були проблеми. Я можу відповідати за той період, коли був на посаді. І можу вас запевнити, що в нас не буде в країні проблем із незаконним експортом лісу, як тільки повернуся до Державної фіскальної служби», – переконаний пан Насіров.

Нагадаємо, екс-голову Державної фіскальної служби України Романа Насірова поновили на посаді. Таке рішення ухвалив Окружний адміністративний суд Києва 11 грудня.

Нагадаємо, у січні уряд звільнив главу ДФС Романа Насірова, якого суд відсторонив від посади ще у 2017 році. Сам екс-чиновник обурився, що не зміг виступити на засіданні уряду і пообіцяв довести неправомірність рішення.

Романа Насірова відсторонили від посади керівника ДФС на початку березня 2017 року, одразу після того, як детективи НАБУ затримали його й обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою у 100 млн гривень.

10 листопада 2017 року відстороненому главі ДФС Насірову вручили обвинувальний акт. На думку слідства, Насіров дав дозвіл на розстрочення податкових боргів підприємствам народного депутата Олександра Онищенка. Тим самим завдав збитків бюджету на 2 мільярди гривень, уважають у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

ZIK

0 коммент.:

Дописати коментар