02 січня 2019

Вулиці Києва переповнили ялинки, які не вдалось продати до свят


Ще напередодні, о десятій вечора, жваво торгували ялинками, а вже сьогодні ці святкові дерева лежать кинуті й нікому непотрібні.

Про це йдеться в сюжеті інформаційного проекту «Перші про головне» на телеканалі ZIK.

Ці красуні так і не стали окрасою свята. Ялинки різного розміру й пухнастості, з чипами й без розкидані чи не в усіх куточках столиці. Киянин Дмитро обурюється. Каже: здебільшого напризволяще залишають розкішні дерева, які би варто було залишити жити в лісі.

«На місці тих, хто вирубував їх, я б цього не робив взагалі. Перед тим, як вирубувати дерева, люди не думали, що вони доволі великі, тож їх можна помістити лише у якійсь актовій залі. Але кому вони потрібні у таких кількостях – зовсім не зрозуміло», – обурюється Дмитро.

Крім того, наголошують кияни, дерева перетворилися на сміття через жадібність продавців. Мовляв, коли б ті знизили ціни, красуні б розійшлися.

За підрахунками, тут зараз близько 30 ялинок. Якщо зважити, що перед Новим роком таке дерево коштувало близько 150 гривень, то зараз тут викинуті не менше, ніж 5 тисяч гривень.

Залишені у столиці новорічні ялинки утилізовуватиме «Київзеленбуд». Тут уже відкрили 10 приймальних пунктів. Торік непотрібні ялинки привозили ласувати для кіз, оленів та антилоп, що мешкають у Межигір’ї.

Нагадаємо, рятувальники про основні правила безпечного використання новорічних ялинок.

Ірина Зімен, «Перші про головне» 

0 коммент.:

Дописати коментар