16 квітня 2019

Використання лісових ресурсів Нігерії

ОСОБЛИВО



ЧИКА ОКЕКЄ пише, що належне використання лісових ресурсів буде функціонувати як система підтримки фінансування річного бюджету країни та стимулювання економічного розвитку. 

Лісові ресурси змінили діяльність Нігерії на розвиток до відкриття нафти 15 січня 1956 року в Олойбірі в районі дельти Нігеру. 

У той час як пиломатеріали становили значну частку загальної частки сільського господарства у міжнародній торгівлі, близько 190000 осіб було зайнято у 1933 році шляхом активного залучення до різних рівнів лісової діяльності. 

Ця цифра зросла до 360 000 у 1947 році та 568 000 у 1961 році, але в даний час понад 2 мільйони людей займаються як офіційним, так і неформальним сектором лісового господарства в Нігерії. 

На жаль, нинішній рівень експлуатації лісових ресурсів ставить під загрозу виживання деяких культових видів і підштовхує інших до межі вимирання. 

Нигерія в даний час переживає чотири відсотки лісових втрат щорічно, що вважається найвищим у світі. 

Крім того, за оцінками, щодня 1,5 млн. Дерев було вирубано через незаконне вирубування лісу, що призвело до знищення лісу на 3,5% щорічно. 

Дивно, але лісове покриття було вичерпано до менш ніж 10 відсотків у порівнянні з мандатом продовольчих і сільськогосподарських організацій (ФАО), що кожна держава, як очікується, збереже лісове покриття до мінімум 25 відсотків своєї території. 

Висновки ЛІДЕРСТВА показали, що в усьому світі втрата лісу через вирубування лісів, деградацію лісів та нестійке землекористування сприяють близько 20% викидів парникових газів, особливо вуглецю, який пов'язаний з глобальним потеплінням та зміною клімату. Зміна клімату пояснюється головним чином діяльністю людини, такою як спалювання викопного палива та лісового палива, індустріалізація, урбанізація, сільське господарство, вирубка лісів та деградація лісів. 

Ці заходи сприяли викидам парникових газів (ПГ) в атмосферу, що уловлює теплове випромінювання, тим самим підвищуючи атмосферну температуру. Згідно з Програмою розвитку ООН (ПРООН) річний звіт Нігерії за 2016 рік, різноманітна діяльність людини відповідає за зміну глобального клімату, особливо зростання концентрації вуглекислого газу в атмосфері в основному за рахунок зменшення поглинань (лісів). 

Подальше дослідження показало, що покриття лісів Нігерії скоротилося з 16 відсотків у 2000 році до 11 відсотків у 2014 році, тоді як площі сільськогосподарських угідь зросли з 25 до 30 відсотків за той же період. 

Незалежно від викликів, ліси відіграють важливу роль, надаючи притулок як людям, так і тваринам; баланс кисню і вуглекислого газу аналогічним чином у захисті водних шляхів, які постачали прісну воду до річок. 

Для подальшого стимулювання розвитку, федеральне міністерство охорони навколишнього середовища співпрацюватиме з національним бюро статистики, щоб забезпечити відповідний внесок лісового господарства в національну систему обліку. 

 Занепокоєні негативним розвитком, зацікавлені сторони в секторі навколишнього середовища вважають, що інвестиції в лісові ресурси зміцнять економіку. 
Засновник боротьби з посяганням на пустелю (FADE), д-р Ньютон Джибуно, зазначив, що ліси відіграватимуть вирішальну роль у наданні допомоги країнам у досягненні їх національно визначених внесків (НДЦ) для підтримки боротьби зі зміною клімату. Він стверджував, що зростаючі температури роблять ліси більш сухими, більш сприйнятливими до пожеж і вразливими до шкідників і хвороб. 

Джибуно повідомив, що вчені-клімати оптимістично вважають, що інвестиції в ліси та дерева мають потенціал для зменшення бідності, стимулювання сталого розвитку та забезпечення життєво важливих місцевих і глобальних екологічних послуг для планети. 

Він процитував звіт WWF Living Forest, в якому говорилося, що невиконання питань зміни клімату тепер може призвести до знищення 170 мільйонів гектарів лісу, а також до втрати біорізноманіття та засобів до існування до 2030 року. 

В своїй промові директор лісового господарства, Міністерство навколишнього середовища, пан Ендрю Девід Адехо, сказав, що департамент співпрацює із зацікавленими сторонами як на державному, так і на федеральному рівнях, щоб повернути ліс до свого початкового стану. 

Він сказав, що кошти мають важливе значення в управлінні лісовими ресурсами, тому федеральний уряд створив Національний фонд лісового господарства (NFTF) для відновлення проекту лісорозведення. Adejoh заявив, що велика програма зелених стін була створена в першу чергу для вирішення проблем з вирубкою лісів і лісорозведення в 11-ти державах. Він стверджував, що існували інші програми, ініційовані федеральним урядом для підтримки лісових спільнот, які щодня припиняють незаконну вирубування дерев. 

Директор натякнув, що Національна служба парків (NPS) ініціювала програму підтримки зони, яка передбачає надання альтернативного джерела доходу для людей, що живуть навколо національних парків, щоб уникнути незаконного посягання та надмірної експлуатації лісових ресурсів. Він засудив невгамовну видобуток паливних лісів для приготування їжі на півночі, додавши, що уряд розпочав розповсюдження поліпшених дров'яних печей, які, на його думку, зменшать обсяг деревини та деревного вугілля, необхідного для приготування їжі. 

Програма Великої Зеленої Стіни (GGW), яка є ініціативою Африканського Союзу, розпочалася у 2013 році. Вона була спрямована не тільки на створення зеленої стіни дерев або бар'єру від Сенегалу в Західній Африці до Джібуті в Східній Африці, але й для комплексу комплексних дій у вирішенні багатосекторних проблем, що впливають на життєдіяльність людей в африканському Сахелі-Сахарі. Директор-генерал Національного агентства великої зеленої стіни (NAGGW), д-р Bukar Hassan, відзначив, що зараз тривають плани по зміцненню охорони лісів в 11 прифронтових державах, які б захищали тварин і рослини, вирощені в цих районах. 11 держав Борно, Yobe, Adamawa, Bauch, Gombe, Jigawa, Kano, Katsina, Zamfara, Sokoto та Kebbi також відомий як фронтові держави розрізають північно-східний та північно-західний регіон Nigeria. 

 Держави з прогнозованим населенням близько 54 мільйонів і 394, 006 земельних масивів найбільше постраждали від опустелювання. 

Він наголосив, що агентство надасть пріоритет візиту до адміністрування державних урядів, постраждалих від опустелювання, для кращого розуміння програм Великої Зеленої Стіни (GGW) та ефективного партнерства з агентством та відповідними зацікавленими сторонами. Хасан зазначив, що візит також надасть ще одну можливість для керівників штатів забезпечити успіх програми. 

ГД стверджувала, що агентство прийняло моніторинг та оцінку як важливий інструмент для оцінки успішності його програм. Федеральний уряд виявив, що стратегічний план сектору навколишнього середовища на 2016-2020 рр. Був спрямований на підтримку уряду і нігерійців у здійсненні економічних, соціальних і екологічних змін шляхом перерозподілу сектора з ключовими пріоритетами уряду і бажань людей. 

Міністр навколишнього середовища Сулейман Хасан Зарма повідомив, що загальною метою лісових програм у генеральному плані сектору навколишнього середовища є створення ділових та економічних можливостей, забезпечуючи соціальні переваги, а також забезпечення екологічної стійкості. Він висловив жаль з приводу того, що Нігерія втрачає величезний оподатковуваний прибуток та іноземну валюту через нерегульовану лісокористування, яку, за його словами, зазвичай здійснюють під радаром і не враховують у показниках економічного розвитку. 

Проте «Зарма» пов'язувала 3,5-відсоткову річну норму вирубки лісів та супроводжуючу втрату від 350 000 до 400 000 гектарів на рік як основну причину повеней, ерозії, опустелювання, втрати біорізноманіття та продовольчої безпеки. Міністр показав, що необхідність оцінювати ліси не можна переоцінювати через надмірну експлуатацію для негайних економічних вигод і планування розвитку. Він підкреслив, що уряд уклав угоду про державно-приватне партнерство з Асоціацією експортерів деревного вугілля з Нігерії (ACEN), Асоціацією виробників і продавців обробленої деревини Нігерії (PROWMPMAN) і Асоціацією тропічних лісів Нігерії (TWEAN) для створення плантацій по всій країні. 

Зарма заявила, що міністерство ініціювало серйозні адміністративні заходи, які зменшать високий рівень експлуатації та експорту деревини та її продукції. Він перерахував такі заходи, як припинення експорту деревного вугілля, дотримуючись призупинення торгівлі палисандром, розміщеного Конвенцією про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори (CITES), а також розробкою нових керівних принципів для експорту деревини та супутніх товарів з Нігерія. 

Міністр зазначив, що Інститут досліджень лісового господарства Нігерії (FRIN) також брав участь у розробці плантацій в різних екологічних зонах країни, а також у виробництві покращених саджанців дерев для заохочення посадки дерев і зміцнення існуючих і нових лісових шкіл. 

0 коммент.:

Дописати коментар