16 квітня 2019

Тракторист із 30-літнім стажем у Любахівському лісництві заробляє 15 тисяч – більше, ніж лісник

ЛЮДИ



Як свідчать дані статистики, в Рівненській області під кінець минулого року отримували лісники – 11 660 гривень. При цьому середня зарплата по області за 2018 рік складала менше 8 тисяч гривень. Ліс, звісно, справа прибуткова. Але чи у нас на Володимиреччині справді платять працівникам лісової галузі конкурентну зарплату? Володимирець-сіті поцікавився, скільки ж отримує тракторист, наприклад, Любахівського лісництва.

Олександр Шарабар, лісничий Любахівського лісництва Рафалівського лісгоспу, про якого ми вже трохи розповідали, підтверджує, що середня зарплата в його працівників складає більше 10 тисяч гривень на місяць. А тракторист Анатолій Іванович Шурко з Берестівки заробляє близько 15 тисяч гривень.

– Його зарплатня напряму залежить від кількості трельованої деревини, від якості виконаних лісокультурних робіт, – розповідає лісничий Олександр Шарабар. – Але на відміну від майстрів лісу тракторист заробляє по факту виконаних робіт. Наш Анатолій Іванович, наприклад, перевиконує норму у півтора рази, іноді працює і у вихідні дні, тому й заробляє 15 тисяч.

– Важко, звісно, буває, але на заробітки не збираюся ні в Білорусію, ні в Польщу, – каже Анатолій Іванович. – Як не лінуватися, то можна й дома добре заробляти.

Працює Анатолій Шурко у Любахівському лісництві з квітня 1989 року, тож він дійсно заслужений тракторист із 30-літнім стажем. За роки його роботи вичерпали строки свої експлуатації і списані 5 тракторів. А людина і досі трудиться.

---

Як повідомили з відділу статистики у Володимирецькому районі, середня заробітна платня по району у 2018 році склала 5988 гривень, по Варашу – 15742 гривні. По області за 2018 рік середня зарплата була 7469 гривень, а за лютий 2019-го – 7822 гривні.

0 коммент.:

Дописати коментар