26 квітня 2019

Лісівники проти пожеж



Триває весняний пожежно-небезпечний період, наслідки його неконтрольованих підпалів завжди є жахливими. Лісівники ДП «Бориспільський лісгосп» нагадують населенню про обережність поводження із вогнем під час відпочинку в лісі.

Із першим теплом у лісі зростає небезпека виникнення лісових пожеж, цей період є пожежно-небезпечним і триває він до жовтня місяця.

Лісові пожежі були і є найбільшим лихом для лісу, вони можуть знищити чи пошкодити насадження, що росли десятиліттями. При цьому гине не лише рослинний світ, а й дикі тварини, птахи, комахи. Часто вогонь загрожує населеним пунктам.

Основною причиною виникнення лісових пожеж є порушення громадянами вимог Правил пожежної безпеки у лісах під час відпочинку та випалювання сухої трав’яної рослинності на сільгоспугіддях, пустирях чи вздовж доріг.

Лісівники Бориспільського лісгоспу працюють над запобіганням пожеж у лісі. Так, із початку 2019 року у місцевих лісах облаштовано 10 км протипожежних розривів та 150 км мінералізованих смуг. Перекрито 70 позапланових доріг. Вздовж доріг загального користування у лісових масивах встановлюються шлагбауми, бігборди, плакати на протипожежну тематику, загальна кількість таких на території лісгоспу — 70 штук. Щоденно лісівниками проводяться рейди щодо дотримання протипожежних вимог у лісовому фонді.


Пам’ятка

Під час пожежно-небезпечного періоду відповідно до вимог Правил пожежної безпеки в лісах України забороняється розводити багаття, випалювати траву чи суміжні із лісом ділянки, проводити сільськогосподарські підпали, курити сигарети та кидати непогашені сірники.

Запам’ятайте, пожежу легше попередити, ніж загасити. Наш спільний громадянський обов’язок — шанобливо ставитися до природи та, перебуваючи в лісі, дотримуватися Правил пожежної безпеки. Тільки спільними зусиллями ми збережемо ліс та його мешканців.

0 коммент.:

Дописати коментар