19 січня 2020

У Бершадському районі висадять майже 100 гектарів лісу (Фото)



Для весняної кампанії з посадки лісу в 2020 році, бершадські лісівники планують задіяти 95 гектарів теритоії. Основними породами дерев, які відтворять є: дуб звичайний, чорний горіх, груші, яблуні, шипшина собача та інші. Підприємство повністю забезпечено посівним та посадковим матеріалом. Наразі ведеться підготовка інвентарю та техніки.

Про це повідомляють у Вінницькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Через теплу зиму, лісівники Вінниччини вже планують заходи для успішного виконання весняної посадки лісу. На державному підприємстві "Бершадський лісгосп" вже розпочали підготовчі роботи.

Під час весняної посадки лісу 2020 року бершадські лісівники планують відтворити 95 га лісів. На кожну ділянку, заплановану під заліснення, складається проєкт лісових культур. В ньому вказується головна порода, тип лісорослинних умов, спосіб посадки, кількість садивного матеріалу, складається схема змішування культур задля підвищення стійкості насаджень до несприятливих умов та шкідників. Нині у ДП «Бершадський лісгосп» вже складені такі проекти лісових культур, які будуть висаджені на лісосіках 2019 року на площі 70,6 га. Планується висадити 326,8 тис. сіянців, зокрема 265,9 тис. - дуба звичайного, 7,5 тис. – горіха чорного, 24 тис. – груші звичайної, 15,2 тис. – береки лікарської, 7,5 тис. – яблуні, 2,3 тис. – аличі та 3 тис. - шипшини собачої.

Головною породою при створенні лісових культур залишається традиційний для подільських дібров дуб звичайний. Також до складу лісових культур активно вводять як аборигенні породи, так і інтродуценти (модрина європейська, горіх чорний, псевдотсуга Мензіса).

Нині у лісгоспі ведеться активна робота із підготовки техніки, інвентарю. Працівники, залучені до лісокультурної кампанії, проходять відповідні навчання. На лісокультурних ділянках восени 2019 року проведена відповідна підготовка ґрунту. Цей важливий агротехнічний захід позитивно впливає на стан майбутніх лісових культур. Сприятливі погодні умови дозволяють і зараз проводити підготовку грунту на ділянках, що вийшли з головного користування у 2020 році.

Для весняної лісокультурної кампанії підприємство повністю забезпечено власним посівним та посадковим матеріалом. Також Бершадський держлісгосп має для реалізації якісний садивний матеріал сосни звичайної, ялини, горіха чорного, груші та інших порід. Для забезпечення потреб споживачів у декоративному посадматеріалі у Сумівському лісництві ДП «Бершадський лісгосп» закладено потужне теплично-парникове господарство. Загалом для реалізації підприємство має 394,3 тис. стандартних сіянців та 13,7 тис. саджанців.

Нагадаємо, що 21 березня, у Міжнародний день лісів, стартує щорічна Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу - в твоїх руках». Традиційно беруть участь у посадці майбутнього лісу члени учнівських лісництв, студентська молодь, представники громадських організацій, державних підприємств, установ та представники влади.

19 сiчня 2020 - 16:59 

0 коммент.:

Дописати коментар