28 січня 2020

Надія на збереження лісів України є



О. Філь із головою Держлісагенції А. Заблоцьким.

Проблема збереження лісів на території нашої держави тепер стоїть дуже гостро. Як її розв’язати, що має бути першочерговим у вирішенні важливих проблемних питань лісової галузі та деревообробної промисловості.

Ці й інші питання розглядали на засіданні Громадської ради Держлісагенції України в Києві, в роботі якої я брав участь. Порядок денний був складний. Голова Держлісагентства Андрій Заблоцький представив бачення стратегії розвитку лісового господарства України.

Приємно було відчувати, що він у стислий термін розібрався із станом галузі, проблемами і оприлюднив шляхи їх розв’язання. Йому вдалося зібрати навколо себе кращих фахівців лісової галузі – вчених, практиків.

Для забезпечення сталого розвитку галузі потрібні законодавчі зміни, над якими вже ведеться напружена робота. Результат буде у великої мірі залежати від розуміння проблем Кабінетом Міністрів України.

Від п. Заблоцького приємне враження. Це — представник інтелектуальної еліти. Відчувається його системне мислення, бачення глобальних проблем галузі та способи їх розв’язання. Сподіваємось, що Верховна Рада України, Кабінет Міністрів України буде підтримувати запропоновані напрями реформування лісової галузі.

Голова ГО «ЕКОАЛЬЯНС» О. Філь.
16:42 | 28.01.2020

0 коммент.:

Дописати коментар