27 січня 2020

Лісівники Житомирщини зазначають, що на сьогодні на крадіжках лісу задіяні цілі злочинні угруповання, добре оснащені та організовані


Лісівники Житомирщини зазначають, що на сьогодні на крадіжках лісу задіяні цілі злочинні угруповання, добре оснащені та організовані. Перша група осіб пересувається на легкових автомобілях та стежить за діями працівників державної лісової охорони, їх переміщенням та перебуванням, починаючи від місць проживання, до роботи та лісових масивів. 

Друга група займається пошуком необхідної кількості дерев відповідної якості, використовує автомобільний транспорт та фарби для вимітки дерев, які відбивають світло у темну пору доби. Третю групу осіб (3-4 особи) доправляють автомобілем на заздалегідь вибрану ділянку лісу у темну пору доби та залишають їх для здійснення лісопорушення. 

Злочинці з допомогою ліхтарів знаходять відмічені дерева, зрізають їх та розкряжовують на сортименти, використовуючи сучасні механізми - безшумні пили на акумуляторних батареях і залишають місце лісопорушення, переховуючись у лісових масивах. 

Четверта група осіб (2-3 особи) використовуючи вантажні автомобілі підвищеної прохідності з гідронавантажувальними системами, забирає готову лісопродукцію з місця події.


Деталі тут: https://bit.ly/2O1OYdu

Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства #ліс #всебуделіс



0 коммент.:

Дописати коментар