27 січня 2020

Чорні лісоруби Донбасу: хто кришує браконьєрський випил лісу на Донеччині?


Місцеві жителі та єгері б'ють на сполох: протягом останніх 4 років ліси та лісосмуги Донецької області варварським способом нещадно випилюють. Хто за це все кришує? В цьому, у своєму розслідуванні спробував розібратись Кирил Вольний, який відправився у небезпечну подорож прифронтовими лісами Донбасу. 

Підписуйтесь на канал, щоб не пропустити нові розслідування - https://is.gd/UQIBDM



Стоп Корупції

Громадські активісти зафіксували незаконну вирубку лісу на Донеччині (відео)


Прифронтова Донеччина: Слов'янськ, Краматорськ, Дружківка, Олександрівка, Костянтинівка та Курахове – десь лінія розмежування проходить ближче, десь далі. Та яку ще небезпеку ховають у собі ліси й степи Донбасу? І хто покриває браконьєрське випилювання дерев на територіях, де відбувались бойові дії? Дивіться в ексклюзивному репортажі Кирила Вольного.

Місцеві жителі та єгері почали бити на сполох через масове браконьєрське вирубування лісів, що безкарно відбувається тут останні 4 роки. Під пили чорних лісорубів потрапляють лісосмуги та ліси Донеччини. Тож команда «СтопКору» вирушила у відрядження.

Дістатися Донеччини найпростіше залізницею. Найближче місто до лінії розмежування, куди можна доїхати потягом – Костянтинівка. Далі – тільки автівкою.

Шлях знімальної групи пролягає через Святогірськ, де у ГО «Стоп корупції» є осередок, до слова, дуже активний. Саме Володимир, який очолює осередок, став нашим провідником та інсайдером у цьому розслідуванні.

До речі, на відміну від громадських активістів, правоохоронці на свавілля «чорних» лісорубів просто закривають очі.

«Поліція знає, що на це реагувати не треба, тому що дядько приїде і все «порішає». Прокуратура вдає, що в неї такої функції немає і це справа поліції, нехай вона це й розглядає», – коментує керівник Святогірського підрозділу «Стоп корупції» Володимир Рибалкін.

За словами Володимира, у злочинній схемі задіяні як місцеві лісники та нелегальні дроворуби, так і працівники правоохоронних органів.

0 коммент.:

Дописати коментар