13 січня 2020

Екоактивісти пікетуватимуть Держліс на захист парку «Гуцульщина»



13 січня екоактивісти проведуть у Києві пікет Державного агентства лісових ресурсів (ДАЛР). Мета акції – привернути увагу відомства до ситуації в національному природному парку (НПП) «Гуцульщина» (Івано-Франківська область, Кутський район).

«Ми хочемо змусити лісгосп дотримуватися заповідного режиму, рахуватися з рішеннями науково-технічної ради парку і просто виконувати природоохоронне законодавство. Працівники лісгоспу ведуть масові незаконні рубки, що підтверджено перевірками Державної екологічної інспекції, ведуть активну дискредитацію парку «Гуцульщина» та застосовують силу до охорони парку, яка виконує свої обов’язки. Ми вимагаємо від керівництва ДАЛР зняти з посади нинішнього директора лісгоспу і жорстко відреагувати на ті порушення, які відбуваються на території лісгоспу», – сказала GreenPost прес-секретар КЕКЦ Альона Федорченко.


Довідка GreenPost. До складу цього парку крім земель, якими безпосередньо управляє  НПП, входить територія Кутського лісгоспу. Парк напряму підпорядковується Мінекоенерго, лісгосп – безпосередньо Державному агентству лісових ресурсів. Відповідно до Положення про парк та Закону про природно-заповідний фонд, установи, території яких указами президента включаються до складу НПП, мусять виконувати вимоги Закону про природно-заповідний фонд, а також узгоджувати свою діяльність з керівництвом відповідного нацпарку.
Як повідомили GreenPost у прес-центрі Київського еколого-культурного центру, учасники пікету планують почати акцію біля ДАЛР об 11 годині.

GreenPost слідкуватиме за розвитком подій та інформуватиме про перебіг пікету і реакцію керівництва Державного агентства лісових ресурсів. Збитки через незаконні рубки в Ужанському нацпарку склали майже два мільйони гривень

http://greenpost.press/2020/01/13/ekoaktyvisty-piketuvatymut-derzhlis-na-zahyst-parku-guczulshhyna/







0 коммент.:

Дописати коментар