12 травня 2017

С. Фабричний: Запровадження конкурсів для лісозаготівельників дозволить стимулювати глибоку переробку деревини

Парламентарій підтримує законопроект про запровадження конкурсних процедур для лісопереробників, що орендують лісові ділянки.

Представник у Раді Федерації від законодавчого (представницького) органу державної влади Новгородської області Сергій Фабричний в рамках регіональної тижня зустрівся з лесозаготовителями з Холмського району.

В ході розмови лісопромисловці просили сенатора сприяти у прийнятті Державною Думою поправок до лісового кодексу РФ, що передбачають введення конкурсів як альтернативної можливості укладення договорів оренди лісових ділянок, що перебувають у державній або муніципальній власності.

Як зазначив Сергій Фабричний, за чинними в даний час нормам, право укласти договір оренди на використання лісової ділянки отримує організація, яка запропонувала за підсумками аукціону найвищу ціну. Проведення конкурсу розширить критерії відбору потенційних орендарів: переможцем буде визнаватися особа, що запропонувала найкращі умови використання лісової ділянки.

«Цей захід спрямований на підтримку лісозаготівельників займаються глибокою переробкою деревини, які мають виробничі потужності і для яких ліс – основна сировина. Завдання – підвищити ефективність використання лісових ресурсів, стимулювати розвиток підприємств з комплексної переробки деревних ресурсів, випуск продукції високої доданої вартості», — повідомив парламентарій.



При цьому він підкреслив, що основним способом надання лісових ділянок в оренду залишається відкритий аукціон. Рішення про проведення конкурсів замість аукціонів будуть приймати суб'єкти або органи місцевого самоврядування на підставі заяв лісозаготівельників. Вимоги до учасників конкурсу та порядок оцінки конкурсних пропозицій має визначити Уряд РФ.

За підсумками розмови сенатор звернеться до Комітету Державної Думи з природних ресурсів, власності і земельних відносин і буде клопотати на якнайшвидшому розгляді поправок у другому читанні.

Сергій Фабричний виступав ініціатором поправок в Лісовий кодекс РФ. Зокрема, схвалений законопроект, що дозволяє добросовісним орендарям, які раніше уклали договори оренди терміном на десять років, продовжувати оренду без проведення аукціону. Поправки усунули законодавчу прогалину, яка ставила під загрозу діяльність багатьох російських лісозаготівельних організацій.

0 коммент.:

Дописати коментар