19 липня 2016

Active Energy уклала меморандум із Держлісагентством про розробку 186,5 тис. га лісу в Україні



Британська група Active Energy уклала з Державним агентством лісових ресурсів меморандум про взаєморозуміння щодо управління, розвитку та розумної комерціалізації 186,5 тис. га зрілого лісу на півночі України.

Згідно з повідомленням Active Energy на веб-сайті Лондонської фондової біржі (LSE), меморандум набуде чинності після підписання відповідної угоди, яку сторони мають намір укласти найближчим часом.

У рамках меморандуму підрозділ Active Energy з управління лісовим господарством - AEG TimberLands працюватиме над впровадженням на зазначеній території міжнародних стандартів лісового господарства та стандартів охорони навколишнього середовища з метою підвищення продуктивності та вартості насаджень. Це, зокрема, передбачає запровадження ефективніших методів і технологій заготівлі лісу та первинної обробки товарної деревини, яку у свою чергу зможе купувати інший підрозділ групи - AEG WoodFibre для власних операцій у порту Южному в Одесі.

Окрім цього, укладення меморандуму дозволить групі перенаправити утилізацію лісових відходів, які нині спалюють на місці, на виробництво паливних матеріалів. Менеджмент групи розраховує, що підрозділ із виробництва паливних матеріалів AEG CoalSwitch буде побудовано поблизу лісового господарства з розрахунком створення оптимального ланцюга постачання на регіональні вугільні електростанції.

Як повідомлялося, Active Energy має 10-річні контракти на закупівлю деревини, її переробку в паливну тріску (в Україні) та постачання продукції для енергооб'єктів (у Польщі). Зокрема, Любомльське лісове господарство (Волинська обл.) постачає до 100 тис. деревини на рік за фіксованою ціною, "Волиньінвестбуд" переробляє сировину в тріску за фіксованим тарифом, поставляючи до 80 тис. тонн готової продукції на рік. У свою чергу Medium Sp. Z o.o. закуповує весь цей обсяг для подальшого постачання на енергетичні об'єкти Польщі.

Акції компанії обертаються на LSE. Курс цінних паперів у вівторок на 18:00 за київським часом знизився на 3,28% - до GBP0,0295 за шт.

http://ua.interfax.com.ua/news/general/358590.html

0 коммент.:

Дописати коментар