22 липня 2016

За першу половину цього року лісівники Буковини продали за кордон втричі менше лісу, аніж торік. ВІДЕО



Добре це чи погано, розповіли "Чернівецькому репортеру" в Обласному управлінні лісового та мисливського господарства. 

Державні лісгосподарські підприємства Буковини збільшили обсяги переробки деревини та значно скоротили експорт необроблених лісоматеріалів. 

Роман Череватий, в.о начальника Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства: «Те, що була заборона експорту лісу в круглому вигляді, ми цього дотримуємось. СЬогодні наші лісгоспи збільшують деревину паливну, приблизно на 9000 кубів більше аніж в 2015 році».

В подальшому підприємства Чернівецького обласного управління лісомисливського господарства планують розвивати поглиблену переробку деревини та збільшувати експорт пиляної продукції. Це є необхідним кроком для припинення експорту круглого лісу в майбутньому, вважає керівництво. 

Роман Череватий, в.о начальника Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства: «Ми будемо старатися нарощувати переробку деревини, шукати ринки збуту, дбати за охорону і відтворення лісу. Проводяться догляди, дбаємо про дороги і молодняк, будемо розвивати туристичний напрямок».

Середа, 20 липня 2016, 21:27

0 коммент.:

Дописати коментар