31 липня 2016

Необережне поводження з вогнем є причиною масштабних пожеж в екосистемах

Рятувальники застерігають 31.07.2016, 08:10

Питання протидії пожежам у природних екосистемах є одним із важливих напрямків діяльності рятувальників. Представниками лісових господарств разом з фахівцями ДСНС спільно з працівниками поліції  та органів місцевого самоврядування постійно проводять з громадянами інформаційно-роз’яснювальну роботу. До участі в заходах запрошують також і представників засобів масової інформації аби донести вкрай важливі повідомлення та застереження до якомога більшої кількості населення.

Так, цього тижня рятувальники Кіровоградщини спільно із працівниками поліції та лісового господарства провели інформаційно-профілактичну роботу у лісовому масиві на території Новоархангельського району. Відпочивальникам, що перебували у лісі, роз’яснили, у чому полягає небезпека кинутого сірника чи недопалка, розповіли, що у суху спекотну погоду ні в я якому разі не можна розпалювати багаття, наголосили, що за час, поки триває спека, трава перетворилася на сухостій й може спалахнути від найменшої іскри. Також громадянам нагадали, як поводитись, якщо помітили пожежу у лісі: куди повідомляти, як загасити на початковій стадії та не допустити розповсюдження вогню. Відпочивальникам вручили листівки, у яких йдеться про необхідність дотримання правил пожежної безпеки у лісових масивах.

В той же час, представники Берегівського міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Закарпатській області спільно з працівниками ДП "Берегівське лісове господарство" провели рейд-відпрацювання місць масового відпочинку людей щодо дотримання правил пожежної безпеки під час перебування у лісопаркових зонах. Також цього тижня такі роз’яснювальні заходи відбулися у лісових масивах у Запорізькій, Херсонській, Донецькій областях.

Зважаючи на те, що впродовж 30 липня - 1 серпня у південній частині, Кіровоградській, Дніпропетровській, Чернівецькій, місцями Донецькій, Вінницькій, Хмельницькій та Тернопільській областях буде надзвичайна (5 класу), на решті території (крім Карпатського регіону) - переважно висока (4 класу) пожежна небезпека, фахівці ДСНС закликають громадян в цей період особливо ретельно дотримуватися правил пожежної безпеки, по можливості не відвідувати лісові масиви та ні в якому разі не розкладати багаття у лісі.

Шановні громадяни! Пам’ятайте, що масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей: спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісові насадження.

Будьте пильними та у разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером «101».

http://www.dsns.gov.ua/ua/Ostanni-novini/51128.html
4269.JPG 4283.JPG

65567.jpg 565.jpg

0 коммент.:

Дописати коментар