24 липня 2016

Рятувальники застерігають: необережне поводження з вогнем є причиною масштабних пожеж в екосистемах!

Питання протидії пожежам у природних екосистемах є одним із важливих напрямків діяльності рятувальників. Фахівці ДСНС спільно з працівниками поліції та представниками органів місцевого самоврядування постійно проводять з громадянами інформаційно-роз’яснювальну роботу. До участі в заходах запрошують також і представників засобів масової інформації аби донести вкрай важливі повідомлення та застереження до якомога більшої кількості населення.

Так, цього тижня рятувальники Кіровоградщини спільно із працівниками поліції та лісового господарства провели інформаційно-профілактичну роботу у лісових масивах Світловодського, Долинського та Новомиргородського районів. Вони не лише перевірили, чи немає порушників пожежної безпеки у лісах, а й нагадали громадянам елементарні правила поведінки у природних екосистемах. Працівники поліції поінформували, що випалювання рослинності тягне за собою адміністративну відповідальність, оскільки такі дії можуть призвести до значних збитків, пошкодження лісових масивів та майна.

В той же час донецькі рятувальники здійснили відпрацювання у місцях відпочинку громадян в Слов’янську, Селідовому, Маріуполі. Також цього тижня рейди у лісових масивах відбувалися у Закарпатській, Запорізькій, Волинській та Херсонській областях.

Зважаючи на те, що впродовж 23-29 липня у південній частині України, місцями в Кіровоградській та Дніпропетровській областях зберігається надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека, фахівці ДСНС закликають громадян в цей період особливо ретельно дотримуватися правил пожежної безпеки, по можливості не відвідувати лісові масиви та ні в якому разі не розкладати багаття у лісі.

Шановні громадяни! Пам’ятайте, що масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей: спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісові насадження.

Будьте пильними та у разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером «101».
IMG_20160714_152500.jpgDSC_0630.JPGDSC_0667.JPGкр4.jpg















Опубліковано: 24.07.2016, 08:20
Прес-служба ДСНС України
http://www.dsns.gov.ua/ua/Ostanni-novini/50897.html

0 коммент.:

Дописати коментар