26 липня 2016

Генпрокурор ставить завдання прокурорам Чернігівської області розібратися з вирубкою лісу і незаконним видобутком нафти

Генеральний прокурор України Юрій Луценко поставив завдання керівництву прокуратури Чернігівської області та місцевим прокурорам боротися в першу чергу з незаконною вирубкою лісу і видобутком нафти в регіоні.

"З 2012 року в реєстр внесено 350 заяв про розкрадання лісів, до суду направлено 11. Питання навіть не в пилорамах, які у вас під носом гудуть день і ніч, і які елементарно обчислювалися за часів моєї роботи в МВС за даними обленерго, а в тому, куди йде ліс-кругляк. Вся область сьогодні страждаємо від вирубки лісу, і або ви дасте цьому оцінку, причому не на рівні тих, хто ріже, а на рівні тих, хто заробляє на цьому, або потрібно тоді шукати нових прокурорів ", - сказав він на прес-конференції в понеділок після представлення нового прокурора області Володимира Комашко.

Ю.Луценко вказав на те, що в області відбувається незаконний видобуток нафти з подальшою її транспортуванням "аж на схід України". Він зазначив, що врізки в магістральні нафтогазопроводи вже стали меншим лихом, ніж нелегальний видобуток нафти, але і по ним з 82 виробництв за 4 роки до суду не було направлено жодне.

"Цього не бачать прокурори області? Ви вважаєте, що це не видно з Києва? Це означає, що ці виробництва" продали ", і в цьому потрібно обов'язково розібратися новому прокурору області. Ось чому це" царство врізки "тут процвітало", - заявив він.

Генпрокурор також вважає, що з цих проблем разом з прокуратурою має тісно працювати МВС. "Був би я міністром внутрішніх справ, я б за всіма фактами, про які сказав, вирішував би трохи по-іншому це питання. Тому що я, чесно кажучи, бачу сплячку у нас, яка викликана відсутністю будь-якої дієвої роботи в МВС" , - пояснив він.

Крім того, Ю.Луценко навів статистику, що в Чернігівській області на третину зросла кількість правопорушень, в тому числі, особливо важких - більш ніж на 24%, важких - на 46%, середньої тяжкості - на 20%. У три рази збільшилася кількість випадків перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Більш ніж на третину зросла кількість злочинів проти власності, крадіжки - більш ніж на 50%, розбої - більш ніж на 60%, вимагання - на 250%. "Тому що всі зайняті дрімотним перекладанням паперів", - підкреслив він.

http://interfax.com.ua/news/general/359956.html

НАНАДАЄМО

Генпрокуратура надала шокуючу статистику щодо росту рівня злочинності в Україні (документ)


24.02.2016 10:26

Аналіз стану протидії злочинності, проведений Генеральною прокуратурою України, свідчить про низку негативних тенденцій, зокрема збільшення кількості тяжких та особливо тяжких злочинів певних категорій при одночасному зниженні рівня їх розкриття.

Про це йдеться у листі Генеральної прокуратури України від 28 січня 2016 року, адресованому Національній поліції України, копію якого оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбуці екс-перший заступник глави Адміністрації Президента Андрій Портнов.

У листі зазначається, що нерозкритими залишилися майже 2 тисячі розбійних нападів, понад 15 тисяч грабежів та 200 тисяч крадіжок (з них 17 тисяч – домівок жителів України), вчинених протягом минулого року.

Якщо протягом червня минулого року скоєно 8 тисяч квартирних крадіжок, протягом наступних місяців їх чисельність щомісячно зростала, а вже у грудні становила понад 15 тисяч. В умовах такої негативної динаміки відбулося зниження більше ніж вдвічі кількості направлених до суду кримінальних проваджень стосовно осіб, які вчинили зазначені злочини (з 3 тисяч протягом червня до 1,4 тисячі у грудні).

Аналогічні тенденції характеризують стан протидії та розкриття грабежів, розбійних нападів та незаконних заволодінь транспортними засобами.

У 6 регіонах держави кількість нерозкритих розбійних нападів істотно збільшилася: в Тернопільській –у 8, Харківській, Хмельницькій, Херсонський та Черкаській областях – у 3 рази.

Суттєве послаблення протидії злочинності спричиняє підвищенню рівня зухвалості злочинів через створення у них умовного почуття безкарності , що, у свою чергу, призводить до вчинення більш тяжких злочинів, та, за відсутності дієвої реакції Національної поліції, негативно впливає на рівень довіри суспільства до інститутів державної влади в цілому та правоохоронної системи зокрема.

Також у листі ГПУ наголошується, що згідно із законом протидія злочинності є одним з основних завдань Національної поліції.

Закон і Бізнес


Але Генпрокурор чомусь взявся за 350 заяв (3 2012 року - тобто 70 заяв в рік) про крадіжку лісу А де ж? (по залишковому принципу - останній абзац новини)
Крім того, Ю.Луценко навів статистику, що в Чернігівській області на третину зросла кількість правопорушень, в тому числі, особливо важких - більш ніж на 24%, важких - на 46%, середньої тяжкості - на 20%. У три рази збільшилася кількість випадків перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Більш ніж на третину зросла кількість злочинів проти власності, крадіжки - більш ніж на 50%, розбої - більш ніж на 60%, вимагання - на 250%. "Тому що всі зайняті дрімотним перекладанням паперів", - підкреслив він.
Звичайно - рубка лісу на слуху

Я думаю, що це зроблено для того, щоб через рік почути:

Генпрокуратура зробила шалені кроки до розкриття злочинів. Розкрито 70 (сімдесят!) випадків розкрадання лісу. Це величезний успіх. У порівнянні з цим навіть поряд не стоять деякі недоліки. На жаль, залишилось нерозкритими 200 тисяч крадіжок, 15 тисяч грабежів, 2 тисячі розбійних напалів, ** (засекречено) особливо важких злочинів. Але це для наступних прокурорів...

0 коммент.:

Дописати коментар