23 липня 2016

Купили елітну автівку для лісгоспу - звільнені. Сесія обласної ради (відео)


Чистки в рядах.

На довгоочікуваній сесії обласної ради звільнили двох очільників лісгоспів та керівника управління комунального майна.



Розпочалось сесійне засідання із суперечки про необхідність розгляду питання стосовно реорганізації вузлової лікарні. За розгляд цього рішення виступив голова обласної державної адміністрації. Валерій Куліч, голова ОДА: «На сьогоднішній день там фактично лишилося 2 працівники, які знаходяться в стадії переведення в міські медичні заклади. На сьогоднішній день в цій лікарні надання медичних послуг не існує». Питання таки включили до порядку денного.

Депутати підтримали звернення до Верховної Ради щодо спрощення механізму надання статусу учасника бойових дій бійцям добровольчих формувань.

Заслухали обранці звіт комісії щодо діяльності Козелецького спеціалізованого підприємства, котре засвітили ще взимку під час закупівлі для потреб лісгоспу дороговартісного легкового автомобіля. Юрій Балаховець, голова тимчасової контрольної комісії: «На лісозаготівельні, лісогосподарські та інші роботи відбуваються без проведення тендерів, на власний розсуд керівника підприємства, що призводить до зловживання та перевитрат коштів. Зокрема, перевіркою установлений факт завищення вартості установки та монтажу систем відеоспостереження, укладання угод про надання транспортних послуг з ФОП «Вохінцевою О.О.», яка є працівником лісгоспу та близькою родичкою, тобто дружиною самого директора».
Депутати одразу проголосували за винесення недовіри керівникові Козелецького лісгоспу – «за» проголосувало 46 депутатів, «проти» - 8, утримались – 7.

Згодом вирішили й звільнити керівника «Чернігівоблагроліс», котрий мав би контролювати діяльність Козелецького лісгоспу.

На цьому депутати вирішили не зупинятися. Депутат Олег Авер’янов мотивував відставку очільника комунального майна його бездіяльністю. Не вплинуло на рішення обранців і відсутність самого керівника на сесії – «за» проголосувало 42 депутати, «проти» - 7, утримались – 11.

Звільнивши очільника підприємств та управлінь, депутати перейшли до звіту ситуації на річці Остер. Нових фактів представник Деснянського басейнового управління так і не надав. Вадим Потапенко, заступник начальника Деснянського басейнового управління водних ресурсів: «Разом із атмосферними опадами по рельєфу до річки Остер потрапляють болотні води з рештками рослинного детриту. В ряді випадків надходять дощові змиви сільськогосподарських угідь, що характеризуються низьким вмістом розчинного кисню, а також підвищеними концентратами по фосфатній і азотній групах. Ситуація також ускладнюється процесами цвітіння і розвитком синьо-зелених водоростей, при відмиранні яких власне і виникає кисневий дефіцит і виділяються токсини».
Обранці вирішили створити робочу групу, котра й дослідить причини екологічної катастрофи.

Питання залізничної лікарні викликало обговорення. Депутат від «Батьківщини» Олег Калиняк переконував зал у необхідності зачекати із рішенням та також створити робочу групу. Валерій Куліч, голова ОДА: «Чи ви голові взяти на себе відповідальність за виплату заробітної плати колективу? Ви розумієте, що не проголосувавши за це рішення, ми підвішуємо ситуацію і людям не виплачуємо заробітну плату – іде накопичення заборгованості по заробітній платі, держава змушена буде сплачувати штрафні санкції за несвоєчасну виплату заробітної плати». Депутати таки прислухались до аргументів голови ОДА – «за» проголосувало 42 депутати, «проти» - 6, утрималося – 2.
Весь медичний персонал переведуть до інших закладів. Голова запевнив, жоден лікар чи медсестра не будуть звільнені.

Сюжет телеканалу «Дитинець»
Суббота, 23 Июля 2016 20:06
http://strichka.com/item/49502442

0 коммент.:

Дописати коментар