27 липня 2016

Безпілотники допомагатимуть вінницьким активістам відшукувати незаконні вирубки лісу



Вінницьким студентам-айтішникам провели семінар, на якому пояснили, як використовувати дрони для громадських проектів, повідомляє Vlasno.info

Про алгоритм використання та користь від безпілотників у громадському моніторингу розповів для студентів технічного напряму навчання голова ГО "Техновін" Антон Горпиніч.

Сфери застосування дронів, кажуть експерти, найрізноманітніші. Це і контроль за територією населених пунктів та інших важливих об'єктів, моніторинг та фіксування подій під час культурно-масових заходів, актуалізація гепросторових даних (онлайн-карти).

Можуть використовувати також дрони і для громадського контролю, аби виявляти джерела забруднення повітря, незаконних вирубок лісів або видобування корисних копалин. Серед іншого — і моніторинг будівельних майданчиків, незаконне будівництво, виявлення заторів на автошляхах.

Про співпрацю із правоохоронцями, кажуть організатори, поки що не йдеться, семінар розрахований на громадських діячів.

У планах навчання: районні чиновники та громадські активісти.

Нещодавно, нагадаємо, на Вінниччині незаконно вирубали ще 75 дерев.

http://vlasno.info/suspilstvo/8/gromadski-organizatsiji/item/12677-bezpilotnyky-dopomahatymut-vinnytskym-aktyvistam-vidshukuvaty-nezakonni-vyrubky-lisu

Виникають законні питання

1. Чи можуть їх збивати мисливці, і чи правдв, що їм (мисливцям) за це нічого не буде.
2. Чи не будуть  безпілотники заважати і лякати в період тиші звірів, які захочуть поповнити свою популяцію (збільшити чисельність) шляхом природного розмноження.
3. Чи підпадають заборони про період тиші на ці джерела шуму

0 коммент.:

Дописати коментар