19 липня 2016

У Коростенському районі лісівників і б’ють, і в них стріляють


«Коростенський лісгосп АПК» є найбільш криміногенним по вирубці та вивозу лісу, тому трапляються різні неконтрольовані випадки із крадіями. Про це повідомив депутат обласної ради Ігор Рибинський, який займає посаду генерального директора Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс».

Він зазначив, що комунальне підприємство активно працює у цьому напрямку, але цього недостатньо.

«Є дійсно факти масових самовільних вирубок. Саме підприємство проводить багато роботи у цьому плані: у нас створені групи, бригади, цілодобове чергування. Але з тією стихією лісова охорона не може впоратися. Доходить до того, що наших працівник б’ють, у працівників стріляють», – сказав Рибинський.

З 2012 року було звільнено 115 працівників за допущення порушень вирубки. Ще одна причина, чому ігнорують лісову охорону, тому що вона навіть не має такої офіційної назви. По законодавству така охорона – це «інші лісокористувачі». Вони не мають права скласти протокол, тому повинні тримати порушника і чекати оперативну групу. А в таких випадках порушники встигають викинути сировину і потім розповідають, що нічого про вивід і вирубку не знають.

0 коммент.:

Дописати коментар