07 червня 2017

Семінар кадровиків Держлісагентства

На Закарпатті



В лісовій сфері сьогодні працює більше 51 тисячі осіб. 6300 з них -керівники, близько 13 тисяч фахівців, робітників найбільше – близько 25 тисяч. Звичайно, що здебільшого в лісову галузь йдуть працювати чоловіки, але жінок також немало – біля восьми тисяч 500.

Лісове законодавство змінюється з року в рік, а тому необхідність проведення подібних семінарів велика, переконана завідувач сектору з персоналу Державного агентства лісових ресурсів України Алла Святецька. Адже саме тут є можливість обговорити і уточнити для себе всі галузеві нормативно-правові та законодавчі метаморфози. Хоча,звичайно ж , є і курси підвищення кваліфікації. На семінарі наголосили, що на керівні посади у лісовій галузі призначають людей з виключно профільною лісотехнічною освітою… керівники державної лісової охорони повинні мати лісогосподарську освіту. На сьогодні в Україні 23 вищі навчальні заклади готують спеціалістів у цій сфері.

Проте є чимало побажань щодо стимулювання державою роботи в лісі. Чимало працівників лісових господарств здобувають наукові ступені. Це можна зробити в Харкові та Івано-Франківську. Окрім лісівників ця сфера потребує і інших спеціалістів, наприклад біологів. Обговорили на семінарі і тему мораторію на вивезення кругляка з України і про зміни, які відбулися у лісовому господарстві після цього рішення. На сьогодні, зазначають лісівники, одне з найпроблемніших питань оподаткування цієї сфери. Близько 80% прибутку йде в державний бюджет і хотілося б щоб більше коштів залишалося на місцях. Окрім теоретичної частини семінару планується і практична – виїзд безпосередньо у лісомисливські господарства для кращого ознайомлення з роботою державних підприємств.

http://lisvisnyk.com.ua/семінар-кадровиків-держлісагенства/

0 коммент.:

Дописати коментар