20 червня 2017

Путильський держлісгосп найкращий в області у гасінні лісових пожеж

На Буковині, у високогірному Путильському районі на території національного природного парку «Черемоський», відбулися командно-штабні навчання з ліквідації пожеж у лісових масивах, перевірки готовності рятувальників та працівників лісомисливських господарств краю до швидкого реагування на виникнення загорань. Учасники навчань відпрацьовували практичні дії з реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з пожежами в природних екосистемах, а також вчилися взаємодіяти між собою. Відбувся також огляд-конкурс пожежної техніки і обладнання лісопожежних команд.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецького ОУЛМГ.

У протипожежних навчаннях взяли участь працівники державних підприємств «Путильський лісгосп», «СЛАП Капатський держспецлісгосп», «Берегометське лісомисливське господарство», «Сторожинецький лісгосп». А також співробітники НПП «Черемоський», Путильського, Вижницького РС УДСНС України в Чернівецькій області та особовий склад обласного управління ДСНС України. 

Поблизу лісового масиву розгорнули штаб ліквідації лісової пожежі, який координував план дій гасіння джерел загоряння. Керував штабом, до якого увійшли представники лісових господарств, підполковник цивільної служби Сергій Шмиголь. 

За програмою навчань, через необережне поводження з вогнем у лісі виникло загорання з подальшим розповсюдженням вогню на лісовий масив і загрозою перекидання полум’я на житлові будинки. Площа умовної пожежі склала 600 кв. м. До ліквідації пожежі було залучено 32 працівники держлісгоспів. 

Перед учасниками навчань поставили головне завдання – запобігти розповсюдженню полум’я. Для обмеження поширення вогню, лісівники швидко здійснили валку дерев та створили меліоративну протипожежну смугу. Одночасно рятувальники проводили роботи з ліквідації пожежі. Спільними зусиллями співробітників управління ДСНС та лісового господарства пожежа була локалізована та ліквідована в найкоротший строк. 

Після завершення практичних відпрацювань підбили підсумки навчань та конкурсу-огляду лісопожежних команд. За результатами перевірки обладання та забезпечення пожежним інвентарем перше місце посіла команда Путильського лісгоспу (директор Петро Фрей). Друге призове місце завоювало Берегометське лісомисливське господарство (т.в.о. директора Руслан Максимчук), а третє – Карпатський держспецлісгосп (директор Василь Бурак). 

«Лісогосподарські підприємства області у своїй діяльності приділяють значну увагу протипожежним заходам, охороні державного лісового фонду від вогню, найперше у спекотну погоду, коли існує велика загроза виникнення загоряння, – зазначає в. о. начальника Чернівецького ОУЛМГ Роман Череватий. – Проведення таких навчань підвищує готовність працівників лісгоспів і техніки до боротьби з вогнем». 

0 коммент.:

Дописати коментар