19 червня 2017

У Хорватії лісові пожежі загрожують туристам


Вогонь другий день вирує узбережжям Адріатичного моря

Лісові пожежі дісталися і Хорватії. Вогонь другий день вирує узбережжям Адріатичного моря, у Далмації. У Західній Європі встановилася суха та спекотна погода. З Іспанії, де напередодні зафіксували +44, задуха та спека перекинулися на Францію. Про природні катаклізми у світі - наш огляд.

У Хорватії вогонь охопив територію природного заповідника й наближається до курортних міст. Палає понад сто гектарів зелених насаджень. Гасити пожежу почали напередодні. Задіяли навіть авіацію - три літаки. Влада терміново евакуювала туристів, перекрили дороги до популярних місць відпочинку. Наразі поширення вогню вдалося зупинити. Ніхто не постраждав.

Спека у Франції. Аномально високі температури одразу в шістнадцяти регіонах країни. До 35 градусів зафіксували в Парижі та містах на південному заході. Медики консультують - як вберегтися від теплового та сонячного ударів та пережити задуху. А влада Парижа попередила про підвищений рівень забрудненості повітря. Через відсутність вітру, смог, буквально, застиг над столицею Франції.

В американському штаті Каліфорнія вигоріло понад 400 гектарів лісу. Через посуху та сильний вітер вогонь швидко поширюється. До гасіння пожежі залучили майже три сотні вогнеборців. Жертв немає. Про евакуацію жителів прилеглих районів наразі не йдеться. Поки що місцеві просто стежать, як димлять каліфорнійські пагорби.

Цунамі накрило Гренландію. Хвилі змили одинадцять будинків у трьох селищах. На цьому аматорському відео, відзнятому одним із жителів острова, - видно наслідки негоди. Вода перевернула кілька будівель, затопила подвір'я. Цунамі піднялося через землетрус потужністю 4 бали. Поштовхи зафіксували на південному узбережжі Гренландії. Загалом, близько ста жителів острова евакуювали.

Щонайменше семеро осіб загинули за добу через зсуви ґрунту в Індії. Серед жертв негоди - одна дитина. На цьому відео - потоки бруду на одній з автомагістралей провінції Меґхалая - на сході країни. Цей гірський регіон потерпає від зсувів ґрунту найбільше. Причина природної катастрофи - сильні зливи, які не припиняються вже другу добу. Міста та населенні пункти провінції затоплені.

19 июня 2017 18:43 по материалам: Подробности-ТВ 25

0 коммент.:

Дописати коментар