19 червня 2017

«Лісовий вісник» — із весни у літо!



«Лісовий вісник», як завжди приготував для читачів багато цікавого.

Ми плавно перейшли із травня у спекотний червень. І даруємо вам багато цікавої та пізнавальної інформації, неймовірних фото та вражень від нового «ЛВ».

У «Лісовому віснику» № 5-6 можна прочитати про таке:

«Колонка редактора» цього разу про заборону. Що варто забороняти , чи варто забороняти і як варто забороняти… Читайте і думайте.

У рубриці «світ» говоримо про Паризьку кліматичну угоду і те чому США вирішило позбутися членства. А також, що від того грозить світові.

Про ХХІХ Міжнародну агропромислову виставку «Агро-2017» читайте на 6-7 стор. журналу. Тут же стаття «Хто допоможе лісові?» про можливості залучення міжнародної фінансової допомоги для вітчизняного лісового господарства.

У Івано-Франківському та Рівненському управліннях лісового та мисливського господарства нові керівники. Хто вони, читайте на 8 стор. «ЛВ».

До вашої уваги нова стаття науковця Валентини Мєшкової ««Комахи-чужині» у лісах» на 10-13 стор.

Лісові пожежі – чи не найстрашніше, що може бути для лісу. Чи зможуть впоратися із ними рятувальники та лісівники і що для цього потрібно, читайте на 14 стор. «ЛВ».

Про основні напрямки лісової селекції в Україні, отримання нових сортів лісових деревних рослин та випробування їхнього потомства у різних кліматичних і лісорослинних умовах читайте у інтерв’ю з керівником лабораторії селекції УкрНДІЛГА Світланою Лось на 18 стор. «Лісового вісника».

Який внесок зробили волинські лісівники у розвиток держави читайте на стор. 22.

«ЛВ» започатковує рубрику «адвокат», де волинські юристи роз’яснюватимуть важливі для вас питання, що стосуються ведення лісогосподарської діяльності.

Теми, які вас цікавлять, та випадки для роз’яснення можна надсилати на електронну адресу редакції: lis.gurnal@gmail.com . Цього разу на 23 стор. юрист Євген Багацький пише про земельні питання та законодавчі парадокси довкола них.

Які вони: перспективи лісозаготівель на Волині? Про таке читайте на 24 стор. «ЛВ».

На 27 стор. читайте про Донеччину – перший в Україні регіон, де діє автоматизований моніторинг навколишнього середовища.

У рубриці «постаті» — Дмитро Телішевський. Який був шлях великого лісівника читайте на 28 стор. А також, зазирнувши на 30-31 стор., пройдіться слідами пам’яті про Дмитра Антоновича із його колегою Орестом Корольом.

Ліс береже багато спогадів. Як і хто береже пам’ять за загиблими, охороняє та доглядає могили у лісі читайте на 32 стор. журналу.

Лісівники України – часті гості у працівників лісового господарства Вінниччини. А цього разу Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства приймало у себе молодих лісівників з 14 країн Європи. Про таке читайте на 34 стор. «ЛВ».

Попри складну ситуацію із роботою лісового господарства у регіоні, одеські лісівники допомагають у організації військово-патріотичних ігор. Стаття на 35 стор. розповість про те, як виховують молодь на півдні.

Репортаж головного редактора видання Оксани Чурило «На звіра» заведе на Волинське полісся у володіння ДП «Маневицьке ЛГ». Занурить у літо і життя у лісі. Полювання вдалося на славу. Читайте і дивіться 36-39 стор. «ЛВ».

На скільки фазанів побільшало у Чернівецьких лісах дізнавайтеся на 39 стор.

Далі рухайтеся сторінками історії, де публікуємо продовження досліджень Олега Проціва про рибальське господарство у Східній Галичині на початку ХХ ст.

Стаття «Хто та що заважає становленню «Цуманської пущі» на 42 стор.

Як Сумщина піклується про зубрів читайте на 43 стор. «ЛВ».

Рубрика «Цікава Україна» цього разу перенесе вас у «Край, де пахне лататтям» Де це, дізнавайтеся на 44-45 стор. «Лісового вісника».

«Місце відпочинку: с. Світязь, провулок Набережний, 8». Ця стаття розповість про волинських лісівників, які оновили прекрасне місце для відпочинку, створивши базу для гарного проведення часу на Світязі. Краса природи, умілі руки та ідеї лісівників роблять дива. Знайомтеся із прекрасним місцем рекреації на 46-47 стор. «ЛВ».

«Як мед, то й ложкою…» Де у волинському лісі працюється із медом, дізнавайтеся на 48-49 стор.

Чи все визнаєте про воду? Ану перевірте себе, зазирнувши на стор. 51.

В Ужгороді росте іудине дерево. Що то за дивина, читайте на 52 стор.

Чи справді равлик такий повільний, як здається, дізнавайтеся на 53 стор. «ЛВ».

Лісова кухня цього разу розповість, які страви можна приготувати із лисичок. Смачного!

Лісова аптека познайомить із орхідеєю. Яка вона – дорогоцінна квітна природи? Зазирніть на 55 стор. журналу і дізнавайтеся.

Нотатки натураліста перенесуть із весни у літо. Неймовірні фото та цікаві дані – усе, що потрібно знати про травень та червень.

Також «ЛВ» підготував для вас підбірку притч, аби разом подумати і пофілософствувати.

Відчувайте смак життя разом із «Лісовим вісником»!

Не забутьте передплатити «ЛВ» на 2-ге півріччя. Наш передплатний індекс: 89631.

Дякуємо за любов до нашого видання

http://lisvisnyk.com.ua/лісовий-вісник-із-весни-у-літо/

0 коммент.:

Дописати коментар