26 лютого 2018

На Житомирщині мисливськими тваринами знову пошкоджено дерева



Державною екологічною інспекцію в Житомирській області нещодавно вже повідомлялося про виявлені порушення при проведенні планової перевірки ТОВ «Каміа Плюс», яке здійснює ведення мисливського господарства на території Попільнянського району. Під час перевірки у вольєрі, що знаходиться в лісовому масиві було виявлено пошкодження мисливськими тваринами лісових культур. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Державна екологічна інспекція у Житомирській області.

В цілому було зафіксовано факт пошкодження тваринами 4808 дерев до ступеня припинення росту. Загальний розмір шкоди заподіяної лісу складав 2 млн. 543 тис. грн.

За ініціативи ДП «Попільнянське ЛГ», на території якого знаходиться вольєр, було створен комісію з науковців Поліського філіалу УкрНДІЛГА, представників ДСЛП «Вінницялісозахист», державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області, та працівників Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, яка провела обстеження лісових насаджень в Андрушівському лісництві

ДП «Попільнянське ЛГ». Комісія у вольєрному господарстві ТОВ «Каміа Плюс» знову виявила велику кількість дерев, які продовжують пошкоджувати мисливські тварини. При обстеженні ділянки лісу в кв. 41 виділ 4 площею 4,7 га, було виявлено 523 дерева різних порід пошкоджених до ступеня припинення росту. Загальна сума збитків завданих лісу становить 258 тис. 560 грн.

Всього, в результаті діяльності диких тварин, у вольєрі знищено 5 га лісових культур.

Також комісією при обстеженні лісових насаджень у вольєрі виявлено два лосі європейських, це тварина яка відповідно до ст. 14 ЗУ «Про Червону книгу України» та ст. 44 ЗУ «Про тваринний світ» занесена наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 19.12.2017 року № 481 до «Червоної книги України». Проте, ТОВ «Каміа Плюс» не приймає до уваги вимоги законодавства України та продовжує з порушеннями утримувати в неволі Червонокнижних тварин.

В результаті комісія рекомендує ДП «Попільнянське ЛГ» звернутись до правоохоронних органів з метою відшкодування державі шкоди, заподіяної безвідповідальним утриманням диких тварин у вольєрному господарстві ТОВ «Каміа Плюс».


25 Лютого 2018,
16:00

0 коммент.:

Дописати коментар