27 лютого 2018

Через нашестя короїдів ліси на Чернігівщині гинуть



Лісівники ДП «Семенівський лісгосп» на Чернігівщині стурбовані всиханням соснових насаджень внаслідок ураження їх верхівковим короїдом.


У насадженнях держлісгоспу вже спостерігають поодинокі куртини дерев, пошкоджені короїдом. Отож вважають невідкладним завданням локалізувати його поширення. А для цього потрібно знати біологію цього шкідника, щоб вжити необхідних лісогосподарських заходів для попередження його розповсюдження на лісові масиви.

Саме з цього приводу в Семенівському лісництві головний лісничий лісгоспу І.Г. Шпак та інженер ОЗЛ М.М. Волк провели виробничий семінар з лісовою охороною.


Майстри лісу, помічники лісничих ознайомились з усіма фазами розвитку верхівкового короїду та наслідками його діяльності. Лісівникам надані конкретні рекомендації щодо першочергових заходів в осередках, пошкоджених короїдом.

— Нам потрібно оперативно й ретельно проводити заходи з оздоровлення лісів — своєчасно прибирати уражені шкідником дерева та проводити лісовідновлення змішаними лісовими культурами, — заявив головний лісничий ДП «Семенівське лісове господарство» І.Г. Шпак, підсумовуючи виробничу нараду.


0 коммент.:

Дописати коментар