26 лютого 2018

Про затвердження Інструкції щодо підготовки матеріалів до засідань Кабінету Міністрів України та урядових комітетів


МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ
НАКАЗ

від 23 січня 2018 року N 27

Про затвердження Інструкції щодо підготовки матеріалів до засідань Кабінету Міністрів України та урядових комітетів

Відповідно до Регламенту Кабінету Міністрів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 липня 2007 року N 950, Правил підготовки проектів актів Кабінету Міністрів України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 6 вересня 2005 року N 870, підпунктів 3, 5, 7 пункту 10 Положення про Міністерство аграрної політики та продовольства України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 року N 1119, Порядку взаємодії Міністерства аграрної політики та продовольства України з центральними органами виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра аграрної політики та продовольства України, затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 27 лютого 2012 року N 86, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16 березня 2012 року за N 415/20728, Положення про Департамент правової та законопроектної роботи Міністерства аграрної політики та продовольства України, затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 05 січня 2018 року N 6, наказую:

1. Затвердити Інструкцію щодо підготовки матеріалів до засідань Кабінету Міністрів України та урядових комітетів (далі - Інструкція), що додається.

2. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 20.06.2011 N 250 "Про затвердження Порядку підготовки матеріалів до засідання Кабінету Міністрів України".

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на Державного секретаря В. Андронова.


Заступник Міністра
з питань європейської інтеграції                                   О. Трофімцева




ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України
23 січня 2018 року N 27


ІНСТРУКЦІЯ
щодо підготовки матеріалів до засідань Кабінету Міністрів України та урядових комітетів


I. Загальні положення

1. Ця Інструкція визначає механізм взаємодії між самостійними структурними підрозділами Мінагрополітики (далі - підрозділи) та центральними органами виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра аграрної політики та продовольства України (далі - ЦОВВ), у процесі підготовки матеріалів до участі Міністра у засіданнях Кабінету Міністрів України та урядових комітетів.

2. Інструкцію розроблено з метою забезпечення якісної та своєчасної підготовки матеріалів до участі Міністра у засіданнях Кабінету Міністрів України.

3. Керівники підрозділів та ЦОВВ забезпечують:

1) неухильне дотримання регламентних вимог і процедур під час підготовки та подання Кабінету Міністрів України проектів нормативно-правових актів (далі - проекти актів), зокрема вжиття вичерпних заходів для врегулювання розбіжностей за проектом акта та проведення узгоджувальних процедур;

2) підготовку проекту тез виступу або довідку до проекту акта при поданні до Департаменту правової та законопроектної роботи (далі - Департамент) для опрацювання відповідних проектів для внесення на розгляд Кабінету Міністрів України (разом із супровідним листом та обов'язковими додатками);

3) надання Департаменту щочетверга до 16:00 інформації щодо проектів актів, які необхідно розглянути на черговому засіданні Уряду та урядових комітетів для надсилання до Секретаріату Кабінету Міністрів України.


II. Організація роботи з матеріалами до засідань Уряду та урядових комітетів

1. Підготовку матеріалів до засідань Уряду та урядових комітетів організовує Департамент.

В кожному підрозділі та ЦОВВ визначається особа, відповідальна за взаємодію з Кабінетом Міністрів України, про що повідомляється Департаменту в письмовому та електронному вигляді.

2. Після надходження порядку денного засідання Уряду або урядового комітету від Секретаріату Кабінету Міністрів України через систему електронної взаємодії органів виконавчої влади (СЕВ ОВВ) в електронному вигляді (далі - порядок денний) Департамент надсилає його копію до підрозділів та ЦОВВ відповідно до компетенції, а також Патронатній службі Міністра.

3. Підрозділи та ЦОВВ після отримання порядку денного, у найкоротший строк (протягом чотирьох годин), опрацьовують та подають до Департаменту в електронному та паперовому вигляді (за підписом керівника) наступні матеріали:

1) у разі, якщо підрозділ та/або ЦОВВ є розробником відповідних проектів актів - тези виступу згідно з додатком 1 та довідку згідно з додатком 2;

2) у разі погодження проектів актів інших центральних органів виконавчої влади - довідку згідно з додатком 2.

4. У разі надходження порядку денного у неробочі або святкові дні тези виступу та довідка подаються до Департаменту у найкоротший строк, але не пізніше 13:00 відповідного неробочого або святкового дня. За розпорядженням Міністра або Державного секретаря міністерства державні службовці з'являються на службу у неробочі або святкові дні для підготовки матеріалів до засідань Уряду та урядових комітетів з відповідним відшкодуванням згідно із статтею 107 Кодексу законів про працю України та частини четвертої статті 56 Закону України "Про державну службу".


III. Подання матеріалів Міністру

1. Департамент здійснює збір, аналіз та опрацювання відповідних матеріалів, узагальнює їх та передає в електронному (та, за необхідності, у паперовому) вигляді Патронатній службі Міністра для доповіді Міністру або особі, яка за дорученням Міністра братиме участь у відповідному засіданні.

2. З метою забезпечення узгодженості позицій підрозділів та/або ЦОВВ по суті, якості, наповненню та ґрунтовності підготовлених матеріалів тези виступу або довідка подаються Міністрові за наявності віз керівників підрозділів та/або ЦОВВ та Департаменту.

У разі неузгодженості позицій підрозділів та/або ЦОВВ із Департаментом, Міністру подаються тези виступу або довідка, підготовлені Департаментом, та тези виступу або довідка, завізовані керівником підрозділу та/або ЦОВВ.

3. До проектів нормативно-правових актів інших центральних органів виконавчої влади, які надсилалися/не надсилалися на погодження до Міністерства, у разі наявності зауважень та пропозицій готується довідка згідно з додатком 2.

4. Після закінчення засідання Уряду та/або урядового комітету відповідні матеріали повертаються до Департаменту.

5. Доопрацювання матеріалів здійснюється відповідно до протокольного рішення засідання Уряду або урядових комітетів відповідно до законодавства та в порядку, визначеному цією Інструкцією.

6. За достовірність, повноту та своєчасність подання до Департаменту матеріалів з питань, що виносяться на засідання Уряду та урядових комітетів, відповідальність несуть керівники підрозділів та ЦОВВ.

Директор Департаменту правової
та законопроектної роботи                                                               А. Пивоваров




Додаток 1
до Інструкції щодо підготовки матеріалів до засідань
Кабінету Міністрів України та урядових комітетів


ТЕЗИ
виступу Міністра аграрної політики та продовольства України
на засіданні Кабінету Міністрів України


До пункту ___

Міністерство аграрної політики та продовольства України вносить на розгляд Кабінету Міністрів України проект ________________________________________(далі - проект).
(вказати повну назву проекту)

Підстава для розроблення проекту: ____________________________________________
___________________________________________________________________________
(на виконання акта законодавства, за власною ініціативою)

Мета проекту: _____________________________________________________________

Основні положення проекту: _________________________________________________
__________________________________________________________________________
(які зміни пропонуються або які нові положення запроваджуються та їх вплив на галузь)

Погодження: _______________________________________________________________
__________________________________________________________________________
(заінтересовані органи виконавчої влади, які погоджували проект, їх позиція: погоджено без зауважень або, якщо були висловлені зауваження, зазначити - враховані повністю чи частково та їх короткий зміст; у разі наявності зауважень надання аргументів їх неврахування)

Враховуючи викладене, прошу _______________________________________________
__________________________________________________________________________
(прийняти / підтримати; зняти з розгляду; доопрацювати з урахуванням висловлених пропозицій/зауважень)

запропонований проект, оскільки _____________________________________________
__________________________________________________________________________
(зазначити вагомі аргументи)

_________________________________
(віза керівника підрозділу)


Примітка: виступ повинен займати не більше двох сторінок, з розрахунку не більше 5 - 7 хвилин.




Додаток 2
до Інструкції щодо підготовки матеріалів до засідань
Кабінету Міністрів України та урядових комітетів



ДОВІДКА


До пункту ___

1. Назва проекту: ____________________________________________________________"
(вказати повну назву проекту)

2. Головний розробник проекту: ____________________________________________

3. Підстава для розроблення проекту: _______________________________________
_______________________________________________________________________
(на виконання акта законодавства, за власною ініціативою)

4. Мета проекту: ________________________________________________________

5. Основні положення проекту: ____________________________________________
_______________________________________________________________________
(які зміни пропонуються або які нові положення запроваджуються та їх вплив на галузь)

6. Погодження: _________________________________________________________
_______________________________________________________________________
(заінтересовані органи виконавчої влади, які погоджували проект, їх позиція: погоджено без зауважень або, якщо висловлені зауваження, зазначається короткий зміст зауважень та у якій частині; зазначити враховані повністю чи частково; позиція Мінагрополітики: погоджено без зауважень або, якщо висловлені зауваження, зазначається короткий зміст зауважень; зазначити, що цей проект на експертизу до Мінагрополітики не надходив (якщо це мало місце)

7. Позиція Міністерства*: _________________________________________________
________________________________________________________________________
(чітке обґрунтування (наведення аргументів) доцільності/недоцільності прийняття/доопрацювання/відхилення проекту акта)*.

8. Висновок: ____________________________________________________________
_______________________________________________________________________
(прийняти/підтримати; доопрацювати; зняти з розгляду)




_____________________________
(віза керівника підрозділу)


____________
* За необхідності, у випадку наявності зауважень до проекту, вони викладаються на окремому аркуші у вигляді додатка до довідки.


____________

0 коммент.:

Дописати коментар