22 січня 2019

Галасюк: Ми зберегли мораторій всупереч позиції Президента і ЄС. ВІДЕО

Радикальна пратія разом з однодумцями виборола мораторій на експорт лісу-кругляка і зберегла його всупереч позиції Євросоюзу і Президента! Прийде час, коли нам вдасться витягнути країну з боргового ярма кредитів МВФ, - переконаний заступник Лідера РПЛ з економічної політики Віктор Галасюк. 

""Яку політику має проводити влада в Україні? Ту, яка подобається заможним країнам-сусідам, чи ту, яка робить українців заможнішими на власній землі? Команда Радикальної партії Олега Ляшка переконана, що саме другу політику, яка робиться українців заможнішими", - наголосив нардеп, відзначивши натомість, що позиція нинішньої влади, на жаль, є протилежною. Так про мораторій на експорт лісу-кругляка, який вдвічі збільшив інвестиції в галузь деревообробки, приніс додаткові податки, сотні нових підприємств, захищає українську природу, екологію і розвиває підприємництво, називають головним подразником в стосунках України з Євросоюзом - проти нього виступав Президент Порошенко і обіцяв відмінити цей мораторій. Втім, ні команда Радикальної партії Олега Ляшка, ні жоден народний депутат з державницькою позицією не дасть відмінити цей мораторій, який працює в національних інтересах України, - підкреслив В.Галасюк. 

Як нагадав нардеп, Євросоюз шантажував кредитами, ініціював судовий розгляд для того, щоб відмінити мораторій: "Але їм нічого не вдасться, тому що мораторій – в національних інтересах України і повністю відповідає умовам нашої участі в Угоді про вільну торгівлю з ЄС і в Угоді з СОТ". 

Для порівняння радикал порадив, натомість, проаналізувати документ, на яку і нинішня влада, і Президент, і уряд молиться, ЄС абсолютно схвалює - Угода з Міжнародним валютним фондом: "Цей меморандум з МВФ робить українців біднішими, заморожує українську економіку, містить конкретні обіцянки української влади перед МВФ підвищити ще в 2 рази, ще вдвічі підвищити ціну на газ для населення!" 

"Стримувати внутрішній попит – це значить обмежувати доходи громадян. Жорстка монетарна політика – це значить дорогі кредити. І знову Україна перетворюється на фінансову пустелю, в якій не розвивається промисловість. Продати державні підприємства майже всі, а ті, які залишаться, хочуть призначити більшість в наглядових радах іноземців. І все це те, що влада обіцяє Міжнародному валютному фонду всупереч національним інтересам України", - пояснив він. 

Наслідки ж, як зазначив нардеп, викладені в звіті МВФ дуже детально: "П'ятирічний економічний прогноз говорить про те, що торговельний дефіцит додатково збільшиться, інвестиції залишаться на рівні менше 2 відсотків ВВП. Що це значить? Подальше слабшання гривні, подальша втрата робочих місць, послаблення української промисловості. Тобто політика економічна влади не лікує, не посилює, а навпаки душить українську економіку".




Віктор Галасюк
Опубликовано: 21 янв. 2019 г.

0 коммент.:

Дописати коментар