03 січня 2019

Кіровоградщина. В обласному управлінні відбулось засідання колегії



Учасники засідання колегії обласного управління лісового та мисливського господарства, яке відбулась 3 січня під головуванням начальника управління Наталії Ревенко, розглянули результати осінньої ревізії лісових обходів та план роботи на 2019 рік.

У доповіді начальника відділу лісового господарства Лариси Романської відмічалось, що за ревізійний період з 1 травня по 1 грудня 2018 р. державною лісовою охороною виявлено 9 випадків незаконних рубок загальною масою 116,9 куб. м, з них один випадок — на невиявленого лісопорушника загальною масою 8,9 куб. м. Випадок незаконної рубки передано до слідчих органів. Сума заподіяної шкоди від незаконних рубок становила 980 тис. грн. Добровільно відшкодовано 9,1 тис. грн.

При проведенні планової осінньої ревізії лісових обходів незаконних рубок не виявлено.

За ревізійний період проведено 77 контрольних, 17 раптових, 104 поточних і 166 позапланових ревізій.

При обговоренні питання про стан роботи з громадськістю й засобами масової інформації та вдосконалення цього напрямку роботи відмічалось, що з метою ознайомлення громадськості з діяльністю лісової галузі, збільшення довіри та розширення шляхів порозуміння із суспільством протягом 2018 року лісівниками проведено 70 акцій з благоустрою, 29 регіональних та місцевих акцій, 23 дитячо-юнацьких конкурси. По галузі проведено 16 громадських слухань, конференцій, круглих столів, зустрічей з громадськістю тощо.

У засобах масової інформації розміщено 3898 матеріалів: на телебаченні – 124, у друкованих ЗМІ – 358, на радіо – 243, у мережі Інтернет – 3173 матеріал. Начальник обласного управління провела 4 брифінги та прес-тур. Щоквартально управлінням випускається часопис «Світ лісу».

Лісогосподарські підприємства Кіровоградщини представили лісову галузь на міжнародній виставці «Агро-Експо-2018». Структурні підрозділи брали участь у виставково-громадських заходах місцевого рівня.

Начальник управління Наталія Ревенко окреслила першочергові завдання щодо посилення взаємодії зі ЗМІ та проведенні роз’яснювальної роботи з метою різнопланового висвітлення діяльності працівників лісу та формування позитивного іміджу лісівників.

Керівник інформувала про підсумки реалізації у передноворічний період новорічних ялинок. Усього лісогосподарськими підприємствами області було реалізовано 36 тисяч хвойних дерев. Найбільше пухнастих красунь придбали в Долинського, Оникіївського та Чорноліського лісгоспів.

У роботі колегії взяла участь начальник відділу нагляду в АПК та СКС управління Держпраці в області Ірина Чирва-Репетир, яка виступила з презентацією на тему «Безпека та гігієна праці в лісовому господарстві».

Фахівець ознайомила присутніх із системою управління безпекою та гігієною праці в країнах Європейського союзу та повідомила про те, що із часом в Україні планується застосувати індивідуальне проведення оцінки ризиків та запровадження системи управління безпекою та гігієною праці на рівні лісогосподарського підприємства.

Колегія управління затвердила план проведення засідань на 2019 рік.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

0 коммент.:

Дописати коментар