22 січня 2019

Золочівську райраду просять не продовжувати угоду з несумлінним мисливським господарником



Мешканці Золочівського району просять не продовжувати договір із мисливським господарством «Золота липа», звинувачуючи його у протиправних діях.

Про це повідомляє прес-служба львівського осередку партії УКРОП.

Місцеві мешканці кажуть, що за 15 років, відколи підприємство користується угіддями, не вщухають конфлікти. Троє голів сільських рад навіть підготували звернення до голови Золочівської районної ради Ореста Банаха щодо цього.

Так, голова Вороняцької сільської ради Б.Кмиць зазначає, що місцевим жителям не надавали відстрільних карток та ліцензій на полювання. Голова Струтинської сільської ради М.Ярова вказує, що мешканці села скаржаться на конфлікти з мисливським господарством. А голова Ясеновецької сільської ради В.Мисак повідомляє, що «Золота липа» повністю дискредитувала себе як орендар, адже полювання в Національному природному парку «Північне Поділля» проводять увесь рік, а це є порушенням закону. Ба більше, В.Мисак заявив про два жахливі факти: побиття директором «Золотої липи» випадкових перехожих, які зайшли на територію лісу, і те, як одного разу працівники товариства вбили собаку на очах у дітей, які випасали худобу.

«Попри обурення громади, ТзОВ «Мисливське господарство «Золота Липа» подало документи у Львівську обласну раду документи про надання йому дозволу і надалі користуватися мисливськими угіддями, – розповів депутат Золочівської районної ради, член УКРОПу Василь Ляшовський. – Це питання винесли на минулу сесію районної ради. І 24 депутати проголосували за звернення до ЛОР, щоб, враховуючи інтереси громади, такого дозволу «Золотій липі» не давали. Крім того, за моєї ініціативи ми скерували звернення до обласної прокуратури з проханням розібратися в ситуації. Сподіваюся, інтереси людей, які живуть на цій території, врахують, а несумлінний орендар не господарюватиме у цьому лісі».



Leopolis.news
Фото: zbroya.info

0 коммент.:

Дописати коментар