13 березня 2019

На підтримку лісового господарства виділять велике фінансування


Служба підтримки села з 1 квітня почне приймати заявки від власників лісу на отримання фінансування - його сукупний обсяг перевищить сім мільйонів євро. Кошти виділяються на посадки лісу, відновлення лісових площ, які постраждали від пожеж і природних катастроф, а також на проріджування молодого лісу і заміни непродуктивних лісопосадок, повідомляє Latvijas radio.

Це остання можливість для власників лісу отримати підтримку з бюджету ЄС в поточному планувальному періоді, сказав представник Центру консультацій і освіти на селі Раймонд Берманіс. Перевагу буде надано малим і середнім господарствам, підкреслив фахівець:

«Підтримка спрямована на площі - будуть виплати з розрахунку за оброблені гектари, де вівся догляд за саджанцями, відновлювався ліс, саджали - за гектар. Пріоритетно це малий лесовладелец, у якого площі лісу невеликі. Або якщо, наприклад, під посадку лісу розчищається чагарник - у таких площ теж пріоритет ».

Берманіс визнав: ці сім мільйонів євро, які Служба підтримки села почне розподіляти з квітня - останні кошти з фондів ЄС в поточному періоді.

«Більше грошиків не залишилося. Якщо власники будуть активно використовувати все зарезервоване тут фінансування, то до кінця 2020 року точно нічого вже оголошено не буде. Якщо тільки не знайдеться якесь додаткове фінансування, що малоймовірно».

Сьогодні, 12:04|
Автор: Редакція LSM.lv , Рудольф Кріевіньш (Latvijas Radio Ziņu dienesta korespondents)
Джерело

0 коммент.:

Дописати коментар