16 квітня 2019

Лісогосподарювання



ДП «Городоцьке ЛГ» приймає роботи із лісовідновлення

Лісокультурну кампанію ДП «Городоцьке ЛГ» закінчило одним із перших в області. У ці дні лісівники вже розпочали процедуру технічного приймання культур, проводять контроль за приживленістю саджанців.

– Технічне приймання лісових культур – це встановлення фактичних обсягів і якості виконаних робіт, відповідності їх затвердженим проектам, – наголошує директор ДП "Городоцьке ЛГ" Віктор Данилюк. – «Інструкція з проектування, технічного приймання, обліку та оцінки якості лісокультурних об’єктів» затверджена наказом Державного комітету лісового господарства України №260 від 19.08.2010 року і обов’язкова до виконання. Я вже підписав відповідне розпорядження про створення комісії та її персонального складу, дав завдання здійснити технічне приймання усіх лісокультурних робіт.

Члени комісії на місцях встановлюють відповідність обсягів та якісних показників. Виконані технологічні заходи мають відповідати усім параметрам та вимогам чинних стандартів і нормативно-правових актів, які були затверджені у проектах.

Площі новостворених лісових культур, сприяння природному відновленню, залишених під природне відновлення, які підлягають технічному прийманню, виділяють на місцевості знаками – стовпами, відповідно до ДСТУ 3534-97. На затесаному боці чітко вказується номер кварталу, виділу, скорочено – вид заходів, головна порода, площа.

– Технічне приймання робіт, пов’язаних із відтворенням лісів, проводять не пізніше 10 днів, – акцентує головний лісничий держпідпримства Сергій Бабік. –При створенні лісових культур шляхом висівання та у посівних відділеннях – не пізніше одного місяця після їх завершення та висівання насіння. Цю процедуру оформляють відповідними актами за підписом усіх членів комісії.

До речі, останні звіряють площу посівів, відповідність запроектованим схемам висівання, уточнюють норму висівання, глибину загортання насіння, його якість та кількість на одиницю площі, вид і кількість внесених добрив, стан посівів на день приймання, наявність матеріалів для мульчування та притінення й ін.

Зараз ці дані заносяться до актів та зведених відомостей технічного приймання в кожному лісництві державного підприємства «Городоцьке лісове господарство».

Олена НЕКРИШЕВИЧ,
інженер лісових культур ДП "Городоцьке ЛГ".

0 коммент.:

Дописати коментар